.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.07.2020 09:27

Коментари 0 / Видяна 994

А. Кунчев: Коронавирусът се разпространява вече и в офиси

Още по темата: Майка и син от Благоевград с коронавирус в МБАЛ Благоевград България се готви за връщане на КПП-тата в областните градове? Шестима с COVID -19 в Благоевград Доц. Кунчев: Хората, които не вярват в COVID-19 са като антиваксърите 171 новозаразени, Благоевград отново трети с 23 положителни Президентът на ФК "Пирин" с COVID - 19 Над 2600 българки са направили аборт по желание по време на пандемията Какви са рисковете за сърцето след заразяване с COVID-19 110 000 българи са се сблъскали с коронавируса Новата ваксина за COVID-19 несъвместима с алкохол

 

Два са факторите за високите стойности на разпространение на короноваруса в последните седмици - масовото неспазване на мерките и общата вълна на Балканите. Това заяви в студиото на БиТиВи главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той посочи като пример Черна гора, където дори са били обявили справяне с епидемията след няколко дни без нито един новооткрит случай, а сега регистрират по 250. Тази вълна от Балканите преминава и в други страни от Европа, например Южна Германия, а процентно Люксембург се намира на първо място по заболяемост.

 

У нас в последните дни се наблюдава стабилизация на стойностите - на всеки 100 - 5 са положителни, това е твърд процент, обясни Ангел Кунчев. Тревожното е обаче, че в последните седмици се наблюдава засягане на офиси и разпространение на вируса на работни места, което означава със сигурност дифузно разпространение на вируса.

 

Също така в последните 2-3 седмици има подмладяване на заразените, като близо 50% са под 65 години. Все по-често срещаме хора с клинична картина без никакви придружаващи заболявания.

 

На въпрос дали обаче отново ще бъдат затягани мерките, Ангел Кунчев посочи, че според оценката обществото няма готовност да приеме много мерки, а и затваряне и затягане ще се отрази на икономическата обстановка. Ако се достигне до критични стойности, така че здравната система да бъде блокирана, и това може да стане.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: