.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.07.2020 09:14

Коментари 0 / Видяна 280

МВР в готовност да се справят с обезпечаване обществения ред на националния протест

Още по темата: Доброволна казарма за всеки гражданин до 40 години Кордон около парламента и яйчна атака преди извънредното заседание Цветанов: Борисов няма да подаде оставка днес 32-ри ден на протести в Благоевград Кабинетът отпуска 260 млн за модернизация на училища и студентски общежития (ВИДЕО) Дават по 610 лева за деца на работещи родители (ВИДЕО) Борисов свиква кабинета за доклад по бюджета Кръстовището на СУ отново осъмна под блокада 169 научни работници посочват купищата проблеми натрупани заради настоящата власт Бойко Борисов: До 3 дни чакайте интересни, но тежки решения

 

Новият вътрешен министър призова протестиращите да спазват правилата.

„Ще се справим и с общонационален протест”. Това заяви в ефира на „Здравей, България" новият вътрешен министър Христо Терзийски.

 

„Ако имахме организатор на протеста в София, който спазва закона и каже на тази дата ще направя мероприятие и ще затворя дадено кръстовище, щяхме да направим съвещание и ще знаем неговите намерения. Ако имаме предварителна информация, ще вземем мерки, така че едната страна да няма съприкосновение с другата", поясни той. И призова тези, които протестират, да спазват правилата и да не влизат в пространството на останалите граждани.

 

Терзийски коментира и как полицаите ще бъдат компенсирани за извънредния им труд по време на протестите.

„Първата ми задача беше да разговарям с полицейските синдикати. Една от темите беше ненормираното работно време. Нашите служители са два вида - тези които работят по график и тези на смени, на ненормиран работен ден. Направихме бързи крачки към промяна в Закона на МВР, където да отпаднат норми, така че да ни позволят в цялост изплащането на извънработния труд. Специално досега те се компенсираха с 12 дни допълнително отпуска. Финансовият министър пое ангажимента да ни бъдат отпуснати над 65 млн. лв. годишно. Надявам се промяната в закона да влезе в сила от 1 януари 2021 г.”, каза още министърът на вътрешните работи.


„Работата ми на полицай ме е научила да взимаме бързи решения. Отношенията ми с Младен Маринов са и колегиални, и приятелски. Не съм се колебал, защото знам, че системата на министерството е подредена и работи добре. Не съм влязъл още „в кожата на политик", още съм полицай”, коментира Терзийски.

 

На въпрос дали МВР проверява кой има достъп до помещенията, които се обитават от премиера, Терзийски обясни, че министерството не се занимава с подобни казуси.

 

Терзийски коментира и напрежението край парк „Росенец”. „Бях там като полицейски ръководител, за да планираме мерките за сигурност. Това не са сгради, които можеш да обезпечим лесно. Не беше толкова мирно и тихо. Имаше доста обидни реплики от едната към другата страна”, каза вътрешният министър. 

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: