.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.07.2020 13:15

Коментари 0 / Видяна 1754

Кандидатите за директори на 13 училища в Пиринско се явиха на писмен изпит

Още по темата: Вижте насоките на МОН за старт на учебната година в условия на COVID-19 Учители с петиция: Искат да имат опция за дистанционно преподаване Красимир Вълчев: Учителите, които преподават в различни класове, ще носят шлемове Карантина - само за началните учители Окончателно: Новата учебна година започва присъствено Родители искат дистанционно обучение от 15 септември ВМРО внесе законопроект Голяма Богородица да стане официален празник До две седмици решават как ще започне новата учебна година Въвеждат нов предмет за 11-и клас На 15 септември: Тържества само за първолаците

 

Под зоркия поглед на Министерството на образованието и науката кандидатите за директори на 13 училища в Пиринско се явиха вчера на писмения изпит – тест.

 

Кандидатите за ръководните постове бяха общо 17, от които двама – настоящите вр.и.д. на ОбУ /обединеното училище/ в Дъбница Айтен Солакова и IV ОУ в Сандански Елена Мицанска, не бяха допуснати до участие в конкурса, тъй като представените от тях документи не удостоверяват наличието на магистърска степен и не по-малко от пет години учителски стаж. Един от претендентите пък не се яви на вчерашното препитване и така знания и професионални компетентности дойдоха да покажат 14 човека, сред които вр.и. длъжността директор на благоевградското 2-о ОУ Милена Ковачева, на петричкото СУ „Антон Попов“ Александър Главчев, на санданското 1-о ОУ Виолина Андреева, на начално училище в Банско Евгения Тренчева, на СУ „Васил Левски” – Коларово Росица Трайкова.

 

Сред кандидатите са и бившата директорка на Професионалната техническа гимназия в Сандански Вера Влахова, зам. директорът по учебната дейност на Профилирана гимназия „Яне Сандански“ Димитрина Лалева и старши експертът по физическо възпитание и спорт в РУО Борислав Иванов, който сподели, че кандидатства за директор на всички училища.

Около 9 часа вчера сутринта желаещите да заемат ръководните длъжности започнаха да се събират в двора на Националната хуманитарна гимназия, където се състоя препитването, а половин час преди началото на теста, след проверка на документите за самоличност, кандидатите бяха допуснати в сградата.

 

Изпитът се проведе при стриктно спазване на мерките за безопасност – носене на лични предпазни средства, дезинфекция, отстояние един от друг. Специално за теста бе отцепено цялото крило на първия етаж, водещо към хоровата зала на училището, а кандидатите бяха разпределени в две зали по 7 човека, седнали през няколко чина един от друг.

Председателят на конкурсната комисия, началникът на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол” в РУО Методи Попов пожела успех на всички и ги поздрави, че въпреки ситуацията са проявили отговорност и мотивация да се явят на конкурсите. Той подробно запозна присъстващите със системата на оценяване от втория и съответно третия етап /тоест тестът и интервюто/ от изпита за длъжността.

 

Малко преди началото на изпита бе осъществена онлайн връзка между регионалните управления на образованието, провеждащи конкурси, и МОН. На екрана се появи зам. министърът на образованието инж. Таня Михайлова, която лично разбърка изпитните варианти под формата на листчета, поставени в купа. Служител от пресцентъра изтегли вариант номер 3, след което зам. министърът отвори и останали пликове, за да се види, че са различни варианти. Падналият се тест бе качен в платформата за провеждане на държавните зрелостни изпити, след което размножен спрямо броя на кандидатите.

 

Днес и утре /28 и 29.07./ по предварително изготвен график ще се проведат интервютата с  издържалите теста, като комисията ще оценява педагогическата, управленската, социалните и граждански компетентности на кандидатите, тяхната административна и правна култура, планиране, организиране и контрол.

 

Източник: Struma.bg

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN