.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.07.2020 10:08

Коментари 0 / Видяна 642

50% от българите с имунитет, коронавирус у нас имало и през 2008 г.

Още по темата: Пловдив частично върна задължителните маски на открито В Германия ще изключват ученици за неносене на маска Руската ваксина срещу коронавируса ще се продава на безценица Майка и син от Благоевград с коронавирус в МБАЛ Благоевград България се готви за връщане на КПП-тата в областните градове? Шестима с COVID -19 в Благоевград Доц. Кунчев: Хората, които не вярват в COVID-19 са като антиваксърите 171 новозаразени, Благоевград отново трети с 23 положителни Президентът на ФК "Пирин" с COVID - 19 Над 2600 българки са направили аборт по желание по време на пандемията

 

През 2008 г. е имало сходен вирус, изолиран при прилепи в България. 

 

Нова научна публикация твърди, че голяма част от българите са се срещнали с родствен на COVID-19 вирус още през 2008 г. Поради този факт не всички хора са силно изложени и възприемчиви към заразата.

 

Хората минали през този родствен вирус имат изграден имунитет. Според изданието, 2008 г. е имало сходен вирус, изолиран при прилепи в България, обяви пулмологът д-р Александър Симидчиев пред Нова тв.

 

Той добавя, че наименованието на вируса е „CoV-2008/Bulgaria”. Възможно било това да е причината размерите на пандемията да не са толкова големи у нас.

 

„Факт е, че този вирус е бил в България и по всички изчисления изглежда, че около 50% от населението имат някакъв имунитет. Вероятно е това да са хора в напреднала възраст”, добавя специалистът.

 

Той коментира и употребата на витамин C при болни от коронавирус.

 

„Аскорбиновата киселина винаги е имала ефект върху кръвоносната система в посока да подпомага кръвосъсирването. Ясно е, че COVID-19 причинява ендотелит, който прави така, че в кръвоносните съдове да се образуват тромби. Всяко нещо, което подпомага кръвосъсирването може да има неприятен ефект. Всички протоколи за лечение на коронавирус включват и антикоагуланти”, казва д-р Симидчиев.

 

Специалистът обясни и големият брой новозаразени и незавидната статистика, в която страната ни попада.

„Когато имаш малко заразени в началото, процентът на увеличаване е голям. Ниското ниво в началото ни поставя в групата на държави с голям ръст. А защо има повече заразени – хората решиха, че този проблем не съществува. В резултат на това поведението им е като преди пандемията”, каза той. /Dnes.bg 

E79 News
Тагове:

Коментари: