.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.07.2020 14:52

Коментари 0 / Видяна 5222

Коронавирусът се разпространява на разстояние до осем метра

Още по темата: Пловдив частично върна задължителните маски на открито В Германия ще изключват ученици за неносене на маска Руската ваксина срещу коронавируса ще се продава на безценица Майка и син от Благоевград с коронавирус в МБАЛ Благоевград България се готви за връщане на КПП-тата в областните градове? Шестима с COVID -19 в Благоевград Доц. Кунчев: Хората, които не вярват в COVID-19 са като антиваксърите 171 новозаразени, Благоевград отново трети с 23 положителни Президентът на ФК "Пирин" с COVID - 19 Над 2600 българки са направили аборт по желание по време на пандемията

 

Германски учени са открили, че коронавирусът може да се разпространи на разстояние от осем метра. Това е посочено в съобщение за печата на Хелмхолцовия център за изследване на инфекциозни болести (HZI), цитирано от TACC

 

Съвместно проучване с участието на учени от HZI, Университетската болница в Хамбург-Епендорф (UKE) и Института по експериментална вирусология в Лайбниц (HPI) разгледаха епидемията от новия коронавирус през май 2020 г. в най-големия месопреработвателен комплекс в Германия.

 

Както е посочено в съобщение за пресата, в месопреработвателното предприятие коронавирусът се предава от един служител на няколко души в радиус над 8 м. Разпространението на коронавирусна инфекция се осъществява главно в отдела за добитък, където въздухът циркулира и и се охлажда до 10 градуса по Целзий.

 

"Нашите резултати показват, че условията на труд, които включват ниски температури, лошо подаване на свеж въздух и постоянно изпомпване на въздух през вътрешния климатик, както и тежката физическа работа, са допринесли за предаването на коронавируса на дълги разстояния", каза проф. Адам Грундхоф, ръководител на изследователския екип на HPI.

 

Тези фактори обикновено играят решаваща роля при огнища на коронавирусна болест в месо- или рибопреработвателни предприятия, каза той. „При тези условия разстоянието от 1,5 до 3 м очевидно не е достатъчно, за да се предотврати заразяване“, казва професорът.

 

„Нашето проучване показва как вирусът се предава на работното място, където се срещат различни фактори, които влияят върху разпространението на инфекцията на сравнително дълги разстояния“, казва Мелани Бринкман, ръководител на изследователската група HZI.

 

„Сега възниква важен въпрос: при какви условия е възможно предаването на вируса на големи разстояния в други области на живота?"

Автор: Агенция Фокус, E79 News
Тагове:

Коментари: