.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.07.2020 14:52

Коментари 0 / Видяна 5604

Коронавирусът се разпространява на разстояние до осем метра

Още по темата: ЕС поръча още 150 милиона дози от ваксината на Modernа МЗ: Ваксини ще има и за хората без осигуровки Лекарите от МБАЛ- Благоевград се върнаха към нормалния си работен ритъм 89 български деца вече са били ваксинирани срещу COVID-19 Разрешават свижданията в болници при пациенти с престой над 5 дни 9 нови случая на COVID-19 в Благоевградско Стана ясно колко българи са преболедували COVID-19 Ковид-19: Занижен интерес към ваксините в РЗИ-Благоевград 27 нови случая на коронавирус у нас "Пирогов" затвори и последното COVID отделение

 

Германски учени са открили, че коронавирусът може да се разпространи на разстояние от осем метра. Това е посочено в съобщение за печата на Хелмхолцовия център за изследване на инфекциозни болести (HZI), цитирано от TACC

 

Съвместно проучване с участието на учени от HZI, Университетската болница в Хамбург-Епендорф (UKE) и Института по експериментална вирусология в Лайбниц (HPI) разгледаха епидемията от новия коронавирус през май 2020 г. в най-големия месопреработвателен комплекс в Германия.

 

Както е посочено в съобщение за пресата, в месопреработвателното предприятие коронавирусът се предава от един служител на няколко души в радиус над 8 м. Разпространението на коронавирусна инфекция се осъществява главно в отдела за добитък, където въздухът циркулира и и се охлажда до 10 градуса по Целзий.

 

"Нашите резултати показват, че условията на труд, които включват ниски температури, лошо подаване на свеж въздух и постоянно изпомпване на въздух през вътрешния климатик, както и тежката физическа работа, са допринесли за предаването на коронавируса на дълги разстояния", каза проф. Адам Грундхоф, ръководител на изследователския екип на HPI.

 

Тези фактори обикновено играят решаваща роля при огнища на коронавирусна болест в месо- или рибопреработвателни предприятия, каза той. „При тези условия разстоянието от 1,5 до 3 м очевидно не е достатъчно, за да се предотврати заразяване“, казва професорът.

 

„Нашето проучване показва как вирусът се предава на работното място, където се срещат различни фактори, които влияят върху разпространението на инфекцията на сравнително дълги разстояния“, казва Мелани Бринкман, ръководител на изследователската група HZI.

 

„Сега възниква важен въпрос: при какви условия е възможно предаването на вируса на големи разстояния в други области на живота?"

Автор: Агенция Фокус, E79 News
Тагове:

Коментари: