.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.07.2020 11:42

Коментари 0 / Видяна 1832

Каква е причината за ръста на заразените с COVID-19 у нас?

Още по темата: Майка и син от Благоевград с коронавирус в МБАЛ Благоевград България се готви за връщане на КПП-тата в областните градове? Шестима с COVID -19 в Благоевград Доц. Кунчев: Хората, които не вярват в COVID-19 са като антиваксърите 171 новозаразени, Благоевград отново трети с 23 положителни Президентът на ФК "Пирин" с COVID - 19 Над 2600 българки са направили аборт по желание по време на пандемията Какви са рисковете за сърцето след заразяване с COVID-19 110 000 българи са се сблъскали с коронавируса Новата ваксина за COVID-19 несъвместима с алкохол

 Отговорът от д-р Гергана Николова

 

„Оставихме на съзнанието на хората контрола за това как да се спазва дистанция и как да се носят маските. Тук се загубихме.

 

Когато не спазваме елементарните правила за дистанция помежду ни и за маска в закрити помещения, е нормално да получим един вирус като подарък”. Така общопрактикуващият лекар и член на УС на БЛС д-р Гергана Николова обясни каква е причината за ръста на заразените с коронавирус в последните няколко седмици.

 

Според нея големият проблем в битката с COVID-19 e недостигът на кадри.

 

„Лекарите и медицинските сестри не могат да бъдат заменени от който и да е доброволец”. категорична бе д-р Николова.

 

Тя обясни, че Щабът за борба с коронавируса следи ситуацията с развитието му и се вземат навременни решения за откриване на нови легла за заразени с COVID-19.

 

Медикът допълни, че лекарската очаква добър диалог с новия министър на здравеопазването – проф. Костадин Ангелов.

 

Д-р Николова отново призова да се спазват елементарните правила за безопасност. И допълни: „Човек може да се зарази на много места, но най-малко вероятно е това да се случи лежейки на плажа”.

 

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: