.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.07.2020 11:37

Коментари 0 / Видяна 754

Ще стане ли почивката на море в Гърция мисия невъзможна?

Още по темата: Обмислят локална карантина по области в Гърция Гръцки остров е под карантина Ново ограничение за влизане в Гърция от тази вечер 8 от 10 хотела в Гърция вече работят Гърция удължава изискването за отрицателен PCR тест до 15 август От вторник: Пътуваме със самолет от България до Гърция само с отрицателен PCR тест Ще стане ли почивката на море в Гърция мисия невъзможна? Гърция въведе допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници Гърция спря трафика на автомобили и хора през ГКПП „Илинден“ Въвеждат нови правила за влизане в Гърция

 

Отвъд капризите на времето, расте броят на страните, които налагат ограничения за пътуване.

 

От тази седмица Чехия иска тестове за коронавирус за наши сезонни работници. Дания допуска българи на своя територия, само ако имат адресна регистрация там, трудов договор или документ, удостоверяващ бизнес пътуване.

 

В Италия от днес се налага задължителна карантина на хората, които са посетили България и Румъния през последните 14 дни. Във Финландия влизането е само с „основателна причина“.

 

В Австрия задължителна домашна карантина, независимо от отрицателен PCR-тест.

 

Такъв вече се изисква и за влизащите в Германия.

 

За следващите 14 дни в южната част на съседна Румъния достъпът е забранен без уважителна причина.

 

А Гърция затегна още повече мерките по сухопътните си граници.

 

Отказа ли това българските, румънските, сръбските туристи да почиват на гръцкото море? Отговорът от Антон Чавдаров.

 

В момента на граничен пункт „Кулата” има колона, дълга малко над 1 километър, обстановката е спокойна.

 

Затварянето на пунктовете „Илинден”, „Капитан Петко войвода” и „Маказа” засили трафика през границата край Петрич.

 

Няма проблеми при преминаването. Няма и опашки от товарни автомобили. Всички чакащи са тръгнали на море. Пътуващите изчакват около час и половина, за да преминат през „Кулата”.

 

Както вече ви информирахме гръцките власти изискват отрицателен PCR тест и QR код за влизане в страната. Избирателно се правят и тестове на пътуващите през пунктове на базата на кода.

 

Три от пунктовете на българо-гръцката граница работят. Затворени са само "Илинден - Ексохи" и този край Ивайловград. Това обясни в "Събуди се" проф. Йоаким Каламарис.

 

„Нашите приятели от България винаги са добре дошли. Ние не мислим, че те са различни от нас, за да бъдат повече или по-малко заразени.

 

И не смятаме, че политиците ни са открили единствената формула в света, която да предпазва Гърция от  допълнителни проблеми с коронавируса”, коментира проф. Каламарис.

 

Той препоръча да се приемат исканията на 22-ма кметове на населени места в Северна Гърция за отваряне на всички пунктове. Каламарис е на мнение, че тестове за коронавирус трябва да се правят само на хора със симптоми. 

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: