.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.07.2020 15:17

Коментари 0 / Видяна 1186

Израелски тест открива Covid-19 за половин минута

Още по темата: ЕС поръча още 150 милиона дози от ваксината на Modernа МЗ: Ваксини ще има и за хората без осигуровки Лекарите от МБАЛ- Благоевград се върнаха към нормалния си работен ритъм 89 български деца вече са били ваксинирани срещу COVID-19 Разрешават свижданията в болници при пациенти с престой над 5 дни 9 нови случая на COVID-19 в Благоевградско Стана ясно колко българи са преболедували COVID-19 Ковид-19: Занижен интерес към ваксините в РЗИ-Благоевград 27 нови случая на коронавирус у нас "Пирогов" затвори и последното COVID отделение

 

Иновативен израелски тест открива COVID-19 за 30 секунди по подобие на дрегерите за алкохол, съобщава БНР. Разликата е в това, че при теста за патогена дъхът се издиша през едната ноздра, докато другата остава запушена.

 

Издишваният въздух от носното отверстие минава през тръбичка със специален накрайник, свързана с правоъгълно устройство.

 

То от своя страна се включва към смартфона и за половин минута установява дали тестът за Covid-19 е положителен или

 

отрицателен. Иновационното в случая е, че присъствието на патогена се открива не чрез антитела, а чрез дъха.

 

Той се анализира чрез специални алгоритми, разработени от израелската компания "Наносент" със седалище в град Мисгав в северната част на Израел.

 

При провеждането на теста въздухът се поема през носа, задържа се за малко, след което се издишва през ноздрата, свързана с тръбичката на устройството. В същото време другата ноздра се запушва с пръст.

 

Компанията е изследвала дъха на около 1000 заразени пациенти, след което идентифицирала специфичния мирис, характерен за носителите на заразата.

 

Тестът е показал 85 процентна точност при разкриването на новия патоген.

E79 News
Тагове:

Коментари: