.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.07.2020 12:55

Коментари 0 / Видяна 566

Близо 1/5 от заразените с COVID-19 туристи в Гърция са българи

Още по темата: България се готви за връщане на КПП-тата в областните градове? Шестима с COVID -19 в Благоевград Доц. Кунчев: Хората, които не вярват в COVID-19 са като антиваксърите 171 новозаразени, Благоевград отново трети с 23 положителни Президентът на ФК "Пирин" с COVID - 19 Над 2600 българки са направили аборт по желание по време на пандемията Какви са рисковете за сърцето след заразяване с COVID-19 110 000 българи са се сблъскали с коронавируса Новата ваксина за COVID-19 несъвместима с алкохол Благоевградска лекарка с Ковид-19 след почивка в Гърция

 

Гръцкият зам.-министър за гражданска защита Никос Хардаляс потвърди смущаващата информация, че близо 1/5 от чуждестранните туристи с COVID-19 в страната са българи, цитиран от „Катимерини“.

 

Гърция бе една от страните в началото на пандемията, които се справяха отлично с овладяването на здравната криза, но нуждите на туризма направиха така, че ограничителните мерки бяха драстично намалени и това логично доведе до ръст на инфектираните.

 

Хардаляс каза още, че 76% от заразените туристи са от Балканския полуостров.

 

Той посочи, че 78 души от Сърбия са дали положителни тестове, 63 са българите, 61 са румънците и 23 - албанците.

 

Това до голяма степен обяснява защо голяма част от европейските партньори на България смятат страната ни за една от рисковите, що се касае до разпространението на вируса.

E79 News
Тагове:

Коментари: