.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.07.2020 11:21

Коментари 0 / Видяна 3466

11 от 34-те нови случаи на COVID – 19 в областта са на хора от Благоевград

Още по темата: България се готви за връщане на КПП-тата в областните градове? Шестима с COVID -19 в Благоевград Доц. Кунчев: Хората, които не вярват в COVID-19 са като антиваксърите 171 новозаразени, Благоевград отново трети с 23 положителни Президентът на ФК "Пирин" с COVID - 19 Над 2600 българки са направили аборт по желание по време на пандемията Какви са рисковете за сърцето след заразяване с COVID-19 110 000 българи са се сблъскали с коронавируса Новата ваксина за COVID-19 несъвместима с алкохол Благоевградска лекарка с Ковид-19 след почивка в Гърция

 

Броят на заболелите с COVID – 19 в Пиринско продължава да нараства.

 

Днес по информация от Единния информационен портал Благоевградска област се нарежда на второ място след София град по новорегистрирани случаи – 34 при общо за страната 269. От Регионална здравна инспекция – Благоевград съобщиха, че 11 от новите случаи на коронавирус са в Благоевград, 3 в Гоце Делчев, 1 в Сатовча, 3 в Сандански, 3 в Разлог, 2 в Симитли, 3 в Гърмен, 1 в Хаджидимово, 1 в Кресна, 1 в Струмяни, 1 в Белица и 4 в Петрич.

 

Към 23 юли в областта потвърдените случаи на COVID – 19 са 434, от които 293 лица са били поставени под домашна карантина, а 170 са излекувани. 122 лица са били настанени или все още се намират в болница, на интензивно лечени са 3-ма, починалите са 16.

 

Д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград обяснява, че по-големият брой на положителни лица се дължи на факта, че се извършват и повече тестове, особено от хора, на които им предстои пътуване в чужбина.

 

Междувременно през последните дни станаха ясни и няколко случая на заболели в детски градини в Благоевград и Сандански, което води до задължително изследване на всички контактни лица, а когато става дума за подобен вид образователни институции, то и броят на въпросните лица е по-голям.

 

Също така трябва да припомним, че от Регионална здравна инспекция – Благоевград започнаха издаването и на талони за безплатно изследване по метода PCR на всички здравноосигурени лица от областта, които са били контактни на болен.

На фона на увеличаващия се брой лица с потвърдени резултати за коронавирус в редица от общините и най-вече в тези, в които се наблюдава усложняване на епидемиологичната обстановка, се въведоха допълните мерки с цел ограничаване на заразата.

 

От днес в Благоевград започна дезинфекция на всички спирки, както и засилен контрол в градския транспорт и търговските обекти за носенето на предпазни маски, шалове или друг вид текстилни изделия, с които трябва да покриваме устата и носа си.

 А в село Михнево в Община Петрич е подета кампания за раздаването на 1 000 маски за населението, тъй като според Общинския кризисен щаб – там се наблюдава увеличаване на случаите.

 

В Община Сандански е извършена дезинфекция на сградата, след като служител даде положителна проба, а детска градина „Първи юни” е затворена до 3 август, тъй като 1 служител и 4 деца дадоха положителни резултати.

 

Цифрите показват, че макар в Благоевградска област случаите на коронавирус да са почти 500, то по-голяма част от хората са с лека или липсваща симптоматика.

 

В лечебните заведения все още има свободни легла, освен това е създадена организация, при необходимост, за осигуряването на допълнителни такива, ако броят на заболелите с тежка симптоматика и необходимост от настаняване в болница се увеличи.

E79 News
Тагове:

Коментари: