.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.07.2020 10:42

Коментари 0 / Видяна 412

НС прие промените в кабинета

Още по темата: ВМРО иска отпадане на номера от бюлетината Фандъкова: Протестите в София не са заявени в Общината Избираме Велико народно събрание през ноември? Радан Кънев внесе в ЕП искане за дебат за кризата в България Соцдепутати поискаха Нинова да освободи председателския пост Няма кворум за извънредно заседание на парламента Няма кворум за извънредно заседание на парламента Депутатите се събират извънредно, изслушват Борисов Парламентът се събира извънредно в четвъртък Ще има електронно правителство, но срещу още над 1 млрд. лв.

 

Преди да влезе в парламента Кирил Ананиев заяви с усмивка, че "се връща в къщата, от която е започнал трудовия му стаж, с голямо удоволствие". И обяви, че предстоят нови социално-икономически мерки, които в понеделник ще бъдат обсъдени на коалиционен съвет.

 

„Не мога да кажа, че ми е олекнало, защото има много неща, които трябва да довършим в Министерство на здравеопазването.

 

Убеден съм, че професор Ангелов и екипът ще завършат няколко много важни проекти, най-вече свързани с електронното здравеопазване”, поясни Кирил Ананиев.

 

И допълни, че има много задачи и в Министерството на финансите.

 

„На този етап не са необходими още промени. Даже мисля, че малко прекалихме”, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. И допълни, че са отворени за диалог с протестиращите.

 

„Туристическият бранш е сериозно засегнат и трябва да бъде подпомогнат. 

 

Премахването на цените на плажните принадлежности напълни магистралите в събота и неделя. Дай Боже и през седмицата да стане така”, коментира Симеонов относно кризата с коронавируса.

 

От парламентарната трибуна вицепремиерът Томислав Дончев каза, че оставките на министрите вече са депозирани и представи предложените за техни наследници.

 

Изказване направи и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя коментира поведението на държавния глава, което той демонстрира при появите си пред протестиращите.

 

„Вчера за пореден път президентът на Република България показа, че за него е нежелана и непосилна задача да изпълнява конституционните си задължения и да олицетворява единството на нацията. С вдигнат юмрук и с подбуди за метеж и с обиди срещу законно избраното правителство на България той призова за разпускане на Народното събрание.

 

Призивите на държавния глава от площада и на разследван за престъпления олигарх във Facebook подозрително съвпадат”, посочи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова Даниела Дариткова.

 

„Президентът подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение. Нещо повече – член на стратегическия съвет на Радев е задържан за спиране на метрото в София. Подбудителството към престъпления и нарушения на обществения ред също е престъпление, г-н президент. Румен Радев доказа, че парламентът не е удобна институция за него.

 

През целия си мандат досега той непрекъснато демонстрира системно неуважение към институцията, като не присъстваше в нея дори когато се решаваше съдбата на страната ни при въвеждането на извънредното положение и приемането на законодателството за справяне с кризата”, добави още Дариткова.

 

Последваха изказвания от левицата, която не скри раздразнението си от факта, че премиерът не присъстваше в пленарната зала.

 

„Хората искат ново управление и нищо да не бъде прикрито. Единственият начин да легитимирате каквото и да било последващо участие в политическия живот в бъдеще е изборите да не се провеждат от ГЕРБ”, заяви депутатът от БСП Красимир Янков.

 

Според съпартиеца му Румен Гечев пък финансовият министър Владислав Горанов със сигурност е трябвало да подаде оставка. „Фискалната политика, която провеждаше правителството, не отговаря на европейските тенденции”, категоричен бе Гечев.

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: