.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.07.2020 15:44

Коментари 0 / Видяна 1636

Гърция въведе допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници

Още по темата: Гърция открива туристическия сезон през май Гърция се готви да отвори заведенията в средата на април В Гърция няма да облекчават COVID ограниченията Гърция ще пуска туристите или с имунизация, или с PCR тест това лято Гърция удължи ограничителните мерки в редица райoни Гърция с план за безопасно пътуване за лятото Гърция продължи до 22 февруари ограниченията за външни полети Гърция затяга вечерния час и въвежда нови ограничения Ново затягане на мерките в Гърция Гърция удължи локдауна до 1 февруари

 

 С решение на гръцкото правителство, считано от 00.01 ч. на 22.07.2020 г. до 23.59 ч. на 04.08.2020 г., се въвежда временна забрана за използване на всички сухопътни връзки (автомобилни и ж.п. пътища) към и от Гърция, с цел ограничаване на разпространението на COVID-19 в страната, както и временна забрана за влизане на лица на гръцка територия през горепосочените сухопътни връзки, с изключение на:

 

а) гръцки граждани, притежатели на разрешително за пребиваване в Гърция, лица, чието основно местоживеене е в Гърция;

б) преминаването на товарни камиони за превоз на стоки;

в) влизането в страната на лица по изключително наложителни служебни/бизнес пътувания, което се доказва с подходящите документи.

 

Влизането и излизането от страната по отношение на посочените в подточки (а), (б) и (в) случаи се разрешава единствено през следните ГКПП: Какавя, Кристалопиги, Евзони, Промахон, Нимфеа и Кипи. Влезлите в Гърция, съгласно условията, посочени в подточка (в) и напуснали впоследствие страната, нямат право да влязат отново на територията на Гърция до изтичане на срока на забраната, а именно 23.59 ч. на 04.08.2020 г. Лицата по подточка (а), които напускат Гърция и желаят да се завърнат в страната за времето на действие на забраната, се задължават преди напускане на страната да информират по съответния начин като попълнят електронна декларация през електронния портал www.gov.gr.

 

Специално през ГКПП „Кулата – Промахон“ се разрешава влизането и на лица извън обхвата на изключенията посочени по-горе като се запазват досегашните изисквания за отрицателен PCR тест (т.е. запазват се досегашните условия за преминаване). Подчертаваме, че влизането в Гърция на туристи е възможно само през ГКПП “Кулата–Промахон”.

 

Пътуващите към Гърция през сухопътна граница, независимо от тяхното гражданство задължително преди пристигането им Гърция попълват електронно форма за локализиране на пътници (Passenger Locator Form – PLF) на https://travel.gov.gr с данните им за контакт в страната като се задължават да представят на граничния контролен пункт да представят доказателство за попълнена PLF, която им се изпраща от системата автоматично по електронен път.

 

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210, както и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510.

E79 News
Тагове:

Коментари: