.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.07.2020 10:44

Коментари 0 / Видяна 5116

В училище ще се влиза с маски, местят междучасия

Още по темата: Вижте насоките на МОН за старт на учебната година в условия на COVID-19 Учители с петиция: Искат да имат опция за дистанционно преподаване Красимир Вълчев: Учителите, които преподават в различни класове, ще носят шлемове Карантина - само за началните учители Окончателно: Новата учебна година започва присъствено Родители искат дистанционно обучение от 15 септември ВМРО внесе законопроект Голяма Богородица да стане официален празник До две седмици решават как ще започне новата учебна година Въвеждат нов предмет за 11-и клас На 15 септември: Тържества само за първолаците

Учениците ще влизат с маски в училище, а междучасията могат да са по различно време за отделните класове, за да няма струпване.

 

Това са някои от мерките, които МОН готви за началото на учебната година.

 

Тя ще започне присъствено, съобщи зам.-министърът на образованието Таня Михайлова в интервю за бТВ.

 

За момента няма еднозначно решение дали ученици и учители ще носят маски. Всеки ще прецени дали да го прави. Може да се слагат на входа на училището, но по време на изпитване например няма как да се носят, коментира Таня Михайлова.

 

Възможно е да се направят блок часове, така че учениците да излизат в междучасия в различни периоди. Ще се дезинфекцират класните стаи след всеки час.

 

Преди началото на учебната година, училищните ръководства трябва да си направят анализ на местата, на които се струпват най-много хора.

 

Това са бюфета, физкултурния салон, класните стаи.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN