.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.07.2020 15:58

Коментари 0 / Видяна 1156

Гръцките хотелиери с петиция срещу задължителните тестове на „Промахон“

Още по темата: Гърция открива туристическия сезон през май Гърция се готви да отвори заведенията в средата на април В Гърция няма да облекчават COVID ограниченията Гърция ще пуска туристите или с имунизация, или с PCR тест това лято Гърция удължи ограничителните мерки в редица райoни Гърция с план за безопасно пътуване за лятото Гърция продължи до 22 февруари ограниченията за външни полети Гърция затяга вечерния час и въвежда нови ограничения Ново затягане на мерките в Гърция Гърция удължи локдауна до 1 февруари

Гръцката федерация на хотелиерите (POX) настоява за единен подход за справяне с отрицателното въздействие върху резервациите, причинено от последните действия на правителството, съобщава „Аргофилия“.

 

След ръст на положителните тестове за COVID-19 на туристи от съседни страни, официалните служители въведоха задължителни тестове на граничния пункт „Промахон“.

 

Служители на POX казват, че новото тестване е причинило спад врезервациите в хотели в Северна Гърция.

 

Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис и неговият заместник Манос Консолас получиха петиция от POX, заявяваща, че засиленото тестване е причинило несигурност и объркване сред туристите.

 

Хотелиерите сигнализират, че новите процедури в средата на рестартирания туристически сезон са накарали хората да се откажат или да не успеят да резервират почивки.

 

POX казва, че прогнозите за 40-50 процента нива на заетост са спаднали до 20 процента и не се очаква да надхвърлят тази цифра в рамките на годината.

 

В Крит дори и в най-популярните курорти хотелите са със заетост в диапазона от 20-30%, още преди мерките на „Промахон“ да влязат в сила.

 

Според POX, с обявяването на такива мерки Атина „създава лоша репутация на определени дестинации“.

 

Хотелиерите твърдят, че така се създава „фалшиво впечатление“ и че пътниците имат по-малко доверие.

E79 News
Тагове:

Коментари: