.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.07.2020 14:06

Коментари 0 / Видяна 3448

15 болни с Covid-19 са настанени в МБАЛ – Благоевград

Още по темата: Расте броят на заразените в ДГ „Детелини“ в Благоевград Разлог и Белица пламнаха! Шивалня е новото огнище Служител на Министерството на туризма е с COVID-19 Ангел Кунчев: Мерките у нас не се спазват ТРЕВОГА! 97 нови случая на Covid-19 в Пиринско Рекорд! 97 нови случая на COVID - 19 в Благоевградска област Коронавирус в детска градина в Благоевград Дифузното продължава да се разпространява COVID – 19 в Благоевградско Здравният министър: Заболеваемостта от COVID-19 намалява през последните дни Благоевград отново начело с 43 новозаразени

 

„В момента в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград има 15 болни пациенти covid-19,  които са в сравнително добро състояние, и 2-ма в реанимация.

 

22 са леглата в отделението, при евентуално нарастване броя на пациентите имаме готовност за още едно отделение и на този етап няма причини за притеснение“ – това заяви в интервю д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград и уточни, че повечето от пациентите са възрастни хора, но има и млади.

 

Няма хоспитализирани деца. Има заразени от медицинския персонал, но не са болни.

 

Те са под карантина вкъщи, но не се налага болнично лечение.

                                 

Според д-р Митев през последните дни има повишен интерес към PCR тестовете от граждани, които предвиждат пътуване до Република Гърция предвид това, че южната ни съседка допуска влизане на български туристи само след отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването.

 

„Капацитетът на нашата лаборатория е сравнително добър, така че сме в състояние освен болни, да изследваме и граждани, които имат желание да направят този тест

 

Резултатът излиза в рамките на деня, стига да няма много тестове, но засега всичко е наред.

 

Лабораторията се намира на третия етаж в поликлиниката“- информира д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: