.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.07.2020 12:22

Коментари 0 / Видяна 6938

Закриха две паралелки след първо класиране в Благоевградско

Още по темата: При 1-2 болни деца - целият клас ще учи онлайн Кандидатите за директори на 13 училища в Пиринско се явиха на писмен изпит Вълчев: Новата учебна година стартира присъствено В училище ще се влиза с маски, местят междучасия Вълчев: Учениците под карантина ще могат да се включват в реалната класна стая чрез виртуална 44 000 ученици, записани в осми клас, ще получат еднократна помощ 44 000 ученици, записани в осми клас, да получат еднократна помощ До утре осмокласниците се записват в гимназиите МОН предлага онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети у нас Закриха две паралелки след първо класиране в Благоевградско

 

Две паралелки  са закрити след първо класиране в област Благоевград.

 

Това са паралелки в обединените училища в Дебрен и Лъжница. За тези паралелки няма желаещи ученици, обяви началник отдел „Организационно – методическа дейност и контрол “ в Регионално управление на образованието Методи Попов.

 

От утвърдените общи 123 паралелки 61 са  с профил, другите 62 професионални.

 

Общият брой заявления след първо класиране е 2863. От тях са класирани 2674-има. Некласирани 189. 81 ученици са издържали изпитите, но не са подали заявления за участие в класирането на територията на област Благоевград.

 

„Възможно е да са кандидатствали в други области, както и в нашата област има желаещи от Кюстендил и Пазарджик“, уточни  Попов. Интерес има към Национална хуманитарна гимназия  традиционно към паралелките с профил „Изкуство“ и „Музика“ и към Езикова гимназия.

 

Най-високият  бал е в Природо-математическата гимназия – в паралелката „Софтуерни и хардуерни науки“ – 497.0 . Следва също ПМГ, паралелка математика, информатика и английски- 493.500.

 

Прави впечатление, че трета по бал е Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“, специалност „Икономическа информатика“ – 493. Следва ПМГ математическата паралелка с немски език, Профилирана гимназия „Яне Сандански“ в Сандански – математическа паралелка с английски език и на шесто място е Езикова гимназия – английски с испански.

 

Приетите ученици в първия етап на класиране се записват до 16 юли, включително.

 

Тези, които искат да участват във второ класиране, трябва да подадат заявление до 16 юли в училището, в което са приети.

 

Учениците, които не са приети по нито едно от желанията, автоматично участват във второ класиране.

 

Вторият етап на класиране приключва до 20 юли 2020 г.\agencia.bg

E79 News
Тагове:

Коментари: