.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.07.2020 12:56

Коментари 0 / Видяна 1378

Масово хотели по Черноморието затварят врати

 

Напук на напъните на министъра на туризма Николина Ангелкова да привлече туристи, курортите по Северното Черноморие остават празни.

 

В комплексите, освен българи, има малко почиващи от Румъния и Полша, както и много малко гости от Германия и Нидерландия.

 

Броят им обаче е толкова малък, че част от хотелите, които отвориха преди броени седмици, вече обявиха край на сезона и хлопнаха кепенците.

 

Подобни случаи има в курортите Св. Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Слънчев бряг.

 

На плажовете пък има основно българи от съседните по-големи градове, които се радват на чистото и спокойно море, съобщава „Труд”.

 

Причината е, че тези комплекси през последните години работиха основно с чужди туристи, а след отказаните чартъри през последните седмици и включването на страната ни като рискова дестинация по отношение на COVID-19, такива почти липсват.

 

Представителите на бизнеса са изключително притеснени и прогнозират поредица от фалити, още повече, че за част от хотелите това е втори подред нулев сезон след фалита на международния туроператор „Томас Кук“ през миналото лято.

 

За да си спестят търсене на персонал, въвеждане на засилени мерки за сигурност, разходи по работа при полупразни хотели и всички рискове с евентуално заразени гости, близо 70 на сто от бизнесмените отказаха въобще да работят през това лято.

 

Именно заради дългогодишните навици на българите да почиват в по-южните курорти, на юг от Слънчев бряг през това лято е значително по-оживено, макар и туристите да не са толкова, колкото през миналото лято.

 

 Повечето гости обаче не залагат на „ол инклузив“ пакети в големи хотели, а избират къщи за гости, настаняване в къмпинги или в самостоятелни апартаменти.

 

Това доведе до оферти от по 42 лева за настаняване с изхранване и безплатни чадъри на плажа на човек на ден, при условие, че през лятото на 2019 г. цените бяха почти двойни.

E79 News
Тагове:

Коментари: