.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.07.2020 11:47

Коментари 0 / Видяна 4648

Гърция няма да затваря “Промахон”

Още по темата: 8 от 10 хотела в Гърция вече работят Гърция удължава изискването за отрицателен PCR тест до 15 август От вторник: Пътуваме със самолет от България до Гърция само с отрицателен PCR тест Ще стане ли почивката на море в Гърция мисия невъзможна? Гърция въведе допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници Гърция спря трафика на автомобили и хора през ГКПП „Илинден“ Въвеждат нови правила за влизане в Гърция Гръцките хотелиери с петиция срещу задължителните тестове на „Промахон“ Нови изисквания за влизане в Гърция Туроператори поемат PСR тестовете за Гърция при поне 7 нощувки

Гръцките власти потвърждават, че засега не стои на дневен ред затваряне на граничния пункт "Промахон" за чужденци.

 

България не е рискова страна за заразата и българските граждани се тестват избирателно на границата.

 

Граничният пункт "Кулата - Промахон" работи с пълен капацитет. Все още за преминаване на български граждани е необходимо да представят само код от изпратената декларация.

 

Българите се тестват за коронавирус избирателно и то в случаи, ако са пребивавали в стани с висок риск от заразата. От 15-ти юли ще се допуска влизане само с отрицателен тест за коронавирус.

 

Три медицински екипи на "Промахон" вземат проби за тест. Преминаването се извършва бързо  въпреки опашката от коли. Чака се не повече от половин час.

 

Силен е трафикът на тирове от България за Гърция.

 

Гръцките медии информират, че екипът по контрол на заразата е предложил на премиера Мицотакис да се затвори граничният пункт "Промахон" за всички чужденци. Засега тази крайна мярка не се налага, потвърдиха официалните власти.

 

Очаква се днес министърът на здравеопазването за забрани фолклорните фестивали, които са традиция в Гърция през лятото,защото те са огнища на заразата, според епидемиолозите.

 

Неовладян проблем също са и нощните заведения на брега на морето, където има голям риск от заразяване.

E79 News
Тагове:

Коментари: