.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2020 16:16

Коментари 0 / Видяна 806

(Видео) Нощните заведения отново отварят за посетители

 

Нощните заведения отново отварят за посетители, заяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева след среща в здравното министерство с представители на браншовата асоциация на заведенията у нас.

 

Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни, след като бяха въведени част от ограничителните мерки заради високия брой заразени с коронавирус у нас.

 

Разрешава се посещението на нощните заведения на открито и закрито при спазване на площ от 1 кв. м на човек., допълни зам.-здравният министър. Промените влизат в сила от утре.

 

Начева обясни, че провеждането на групови събития (сватби, кръщенета и други) става при спазване на утвърдените противоепидемични мерки и дезинфекция.

 

Зам.-здравният министър подчерта, че при настъпване на промяна в показателите, всички следващи промени ще се правят при условия на съгласуване и обсъждане с браншовата асоциация на представителите на заведенията у нас.

 

"Това, което целим, е да наблюдаваме ежедневно ситуацията в страната. Ангажиментът, който поеха хората от Асоциацията беше, че всички посещения и дейности, които се разрешават, ще бъдат организирани при строг контрол от тяхна и от наша страна", добави представителят на МЗ.

 

Нашият бранш е единственият, който е затворен със заповед на министъра. Изготвихме мерки, представихме ги и нашите заведения, в които са инвестирани много пари, не са развъдник на зараза, спазват се много мерки.

 

В момента по улиците повече хора се събират без да се спазват мерките, заявиха от браншовата асоциация и добавиха, че над 50 000 души са си загубили работата, след това са работили 3 месеца и отново са си я загубили.

 

От асоциацията са убедени, че е безопасно да се посещават нощните заведения в този вариант, който сега е подготвен.

 

Заповедта за отварянето на нощните заведения влиза в сила от утре

 

От полунощ на 10 юли в сила влязоха редица ограничения:

 

    Спортните прояви - тренировки и състезания да се провеждат без публика;

    Дискотеките и нощните барове на закрито затварят;

 

    Забраняват се груповите празненства над 30 души;

    Малките събирания трябва да се провеждат при спазване на дистанция;

 

    Кина, театри и концерти ще продължат да работят с 50% от капацитета си и нужната дистанция.

 

В заповедта на министъра беше записано още, че заведенията на открито продължават да работят, но с 50% от капацитета си и при спазване на дистанция от метър и половина между посетителите. За последното денонощие положителен резултат за COVID-19 са дали 211 PCR теста при направени 2806 броя.

 

Близо половината от новозаразените са от София – 94. 

 

 

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари: