.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2020 15:40

Коментари 0 / Видяна 568

Унгария въвежда гранични проверки и карантина за пътуващите

Още по темата: В Европа започна втора вълна на пандемията Цял клас под карантина заради заразен с COVID-19 седмокласник от училището в Кресна Ангели в бяло – шестима медици от Благоевградска област загубиха живота си в битка срещу коронавируса Още медици в Разлог и Благоевград с коронавирус Проф. Тодор Кантарджиев: Има затихване на епидемичните взривове в Благоевградска област Болницата в Гоце Делчев има нужда от специалисти Европа се връща към ограниченията, нарастват опасенията от “втора вълна” на COVID-19 8 нови случаи на коронавирус в Благоевградско Съпругата на починалия д-р Първанов също е с COVID-19 Около 500 ученици и 40 учители са под карантина

 

Унгария въвежда нови рестрикции за трансграничните пътувания от сряда, за да предотврати разпространяването на коронавируса след нарастването на новите случаи в няколко страни, заяви началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

 

Унгария вдигна повечето от карантинните си ограничения през май и отвори границите си за пътуващи от страните от Европейския съюз и съседните страни, нечленуващи в ЕС.

 

Днес обаче Гергей Гуяш съобщи на пресконференция, че са необходими нови рестрикции, които да задържат коронавируса „извън границите”, за да се избегне връщането на вътрешните карантинни мерки.

 

„Тези рестрикции служат да защитят нашата свобода”, подчерта той.

 

Според новите правила унгарските граждани, връщащи се от високорискови страни, класифицирани като „жълта” и „червена” категория, ще трябва да преминат медицинска проверка на границата и да се подложат на 14-дневна карантина дори ако не са заразени. Това може да се избегне само с два отрицателни теста за COVID-19 от предишните пет дни, заяви Гуяш.

 

Същото важи за чужденци, идващи от „жълти” страни, но на тези от „червените” ще бъде отказан достъп.

 

Балканските страни Албания, Косово и Черна гора и съседна Украйна са в „червената” категория. Сърбия, България, Португалия, Румъния, Русия, Швеция и Обединеното кралство са сред „жълтите” страни, докато пристигането от Хърватия (популярна туристическа дестинация за унгарците) засега е свободно.

 

Списъкът ще бъде преразглеждан регулярно.

 

Транзитният и товарният транспорт, както и бизнес пътуванията, са изключени от рестрикциите, но медицински проверки са възможни.

 

Унгария, с население около 10 милиона, е регистрирала 4234 случая на коронавируса и 595 свързани смъртни случая към днешна дата и днес съобщи за пет нови инфекции.

E79 News
Тагове:

Коментари: