.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2020 15:37

Коментари 0 / Видяна 764

Доц. Ангел Кунчев: Хората приеха проблема с епидемията за решен или маловажен

Още по темата: Петима пожарникари от Благоевград с Ковид-19 България държи успешно епидемията от COVID-19 под контрол Връщат ежеседмичните брифинги на НОЩ Нов случай на коронавирус е установен в СУ „Братя Каназиреви” в Разлог Премиерът Бойко Борисов: Фалшиви новини и спекулации са твърденията, че правителството ще налага нови и по-тежки мерки срещу коронавируса Учителите от ПГСАГ “Васил Левски” в Благоевград са с отрицателни тестове за COVID-19 Безкарантинната стратегия на Швеция и помага да избегне втората вълна на Covid-19 Превръща ли се Якоруда в огнище на Ковид – 19? 58 нови случаи на коронавирус в Благоевградско 160 новозаразени и 12 починали от коронавирус

„Повече ме притеснява броят на приетите в болница, защото за тези хора е въпрос на живот и смърт“.

 

Това каза пред БНР доц. Ангел Кунчев – зам.-председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

 

По думите му целите на щаба са да се осигури болнично лечение на всеки, който има нужда от него, за да има по-малко смъртни случаи.

 

Доц. Кунчев уточни, че в момента здравните заведения са много по-подготвени за борбата с коронавируса, в сравнение с началото на пандемията, но „много важно е кой ще работи над тези болнични легла“:

 

„Най-видимата част е лечението и какво ще получат хората по време на това лечение, но има една невидима част – работата на РЗИ, които се грижат на всички – вече над 200 хиляди души, поставени под карантина – да бъдат намерени и да им се смъкне епидемиологична анамнеза, да им се намерят контактите, да се организира изследването, да се контролира карантината.

 

Това го правят колегите от РЗИ, които са на ръба на изтощението“.

 

В предаването „Неделя 150“ доц. Кунчев коментира основните проблеми, които са довели до драстичното повишаване на броя на новозаразените в България:

 

„Едната причина е, че хората приеха проблема с епидемията за решен или маловажен. Другата причина е политизирането на проблема“.

 

Според него намесата на политиката в епедемичната опасност няма да доведе до дори резултати:

 

„Всеки си гледа проблема според своите интереси и в резултат на това няма да се прави това, което трябва, а това, което е удобно за някого“.

 

Той се обърна с апел към политическите лидери да не се занимават с медицинската страна на епидемичката криза:

„Оставете ни да работим, ако не се справим, сменяте щаба и правите каквото искате“, заяви доц. Кунчев.

E79 News
Тагове:

Коментари: