.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2020 15:33

Коментари 0 / Видяна 716

Протестите вдигат броя на заболелите от COVID-19 в София

Още по темата: В Европа започна втора вълна на пандемията Цял клас под карантина заради заразен с COVID-19 седмокласник от училището в Кресна Ангели в бяло – шестима медици от Благоевградска област загубиха живота си в битка срещу коронавируса Още медици в Разлог и Благоевград с коронавирус Проф. Тодор Кантарджиев: Има затихване на епидемичните взривове в Благоевградска област Болницата в Гоце Делчев има нужда от специалисти Европа се връща към ограниченията, нарастват опасенията от “втора вълна” на COVID-19 8 нови случаи на коронавирус в Благоевградско Съпругата на починалия д-р Първанов също е с COVID-19 Около 500 ученици и 40 учители са под карантина

Протестите в София със сигурност ще доведат до ръст на случаите с коронавирус.

 

Тази тенденция се видя и по време на абитуриентските балове. Това заяви пред БГНЕС изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Според него говоренето с висок тон по време на митингите е един от начините за пренасяне на вируса.
 
Прогнозата на проф. Балтов е, че след масовите митинги и протести от последните дни допълнително ще се натовари здравната система на София.

 

Това от своя страна ще увеличи броя на заетите легла с болни от коронавирус за сметка на пациенти, които се налага да постъпят с други заболявания.

 

Директорът на "Пирогов" обаче е уверен, че лечебните заведения ще издържат на натоварването, вече са достатъчно подготвени и имат натрупан опит.

 

Проф. Балтов, подобно на други негови колеги, също смята, че трябва да свикнем да живеем с COVID-19.

 

Също така той апелира да спазваме познатите вече правила – дистанция- дезинфекция – дисциплина.
 
Днес 211 са новодиагностицираните с COVID-19 през изминалите 24 часа. 2806 PCR теста са направени през последното денонощие, сочат данните в Националната информационна система. 

E79 News
Тагове:

Коментари: