.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2020 11:00

Коментари 0 / Видяна 890

Доц. Кунчев обясни двете причини за увеличаване на случаите на COVID-19 у нас

Още по темата: Петима пожарникари от Благоевград с Ковид-19 България държи успешно епидемията от COVID-19 под контрол Връщат ежеседмичните брифинги на НОЩ Нов случай на коронавирус е установен в СУ „Братя Каназиреви” в Разлог Премиерът Бойко Борисов: Фалшиви новини и спекулации са твърденията, че правителството ще налага нови и по-тежки мерки срещу коронавируса Учителите от ПГСАГ “Васил Левски” в Благоевград са с отрицателни тестове за COVID-19 Безкарантинната стратегия на Швеция и помага да избегне втората вълна на Covid-19 Превръща ли се Якоруда в огнище на Ковид – 19? 58 нови случаи на коронавирус в Благоевградско 160 новозаразени и 12 починали от коронавирус

 

"Повече ме притеснява броят на приетите в болница, защото за тези хора е въпрос на живот и смърт".

 

Това каза пред БНР доц. Ангел Кунчев - зам.-председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. По думите му целите на щаба са да се осигури болнично лечение на всеки, който има нужда от него, за да има по-малко смъртни случаи.

Доц. Кунчев уточни, че в момента здравните заведения са много по-подготвени за борбата с коронавируса, в сравнение с началото на пандемията, но "много важно е кой ще работи над тези болнични легла".

 

"Най-видимата част е лечението и какво ще получат хората по време на това лечение, но има една невидима част - работата на РЗИ, които се грижат на всички - вече над 200 хиляди души, поставени под карантина - да бъдат намерени и да им се смъкне епидемиологична анамнеза, да им се намерят контактите, да се организира изследването, да се контролира карантината.

 

Това го правят колегите от РЗИ, които са на ръба на изтощението", обясни доц. Кунчев

 

Доц. Кунчев коментира основните проблеми, които са довели до драстичното повишаване на броя на новозаразените в България. "Едната причина е, че хората приеха проблема с епидемията за решен или маловажен. Другата причина е политизирането на проблема",  категоричен бе той.

 

Според него намесата на политиката в епидемичната опасност няма да доведе до дори резултати. "Всеки си гледа проблема според своите интереси и в резултат на това няма да се прави това, което трябва, а това, което е удобно за някого", заяви той.

 

Той се обърна с апел към политическите лидери да не се занимават с медицинската страна на епидемичната криза: "Оставете ни да работим, ако не се справим, сменяте щаба и правите каквото искате", заяви доц. Кунчев.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: