.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2020 10:22

Коментари 0 / Видяна 628

"Пирогов": Пострадалите на протеста са без опасност за живота

Двамата бити от полицаите младежи по време на протеста в петък вечер са в добро състояние, стана ясно от изявление на "Пирогов".

 

Нощта е преминала спокойно и те продължават да са настанени в неврохирургията на болницата без опасност за живота.

 

Младежите – на 21 и 29 г., остават за наблюдение и лечение в многопрофилната болница.

 

Други трима души са преминали през спешния травматологичен кабинет, но не са били приети в лечебното заведение.

 

От "Пирогов" вчера опровергаха появилата се информация в социалните мрежи, че има починал след напрежението пред Министерски съвет в петък вечер.

 

Вчера стана ясно, че единият младеж, пребит от униформените, се казва Евгений Марчев и е студент втори курс по право в Хага.

 

Неговите родители съобщиха, че той е с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и три пъти е припадал по време на задържането.

 

Момчето е било пребито, без да е проявило агресия спрямо униформените, твърди бащата, който също се казва Евгений Марчев.

 

Цяла нощ не му е оказана медицинска помощ, въпреки че майка му, която е хирург - д-р Димитрова, е установила лично тежкото му състояние.

 

Според разказа на бащата, младият Евгений Марчев се озовал на протеста с приятели. В един момент се озовал на първа линия близо до Министерския съвет. Зад него напирали младежи с маски, черни блузи с къси ръкави и шапки. Те блъскали силно хората пред тях.

 

Тогава студентът бил извлечен от полицията и пребит. След като бил пребит, синът бил закаран в Трето РПУ.

 

Притеснените му родители отишли там и започнали да се молят да го видят. Дошла линейка и откарала друг арестант - младеж с кървава рана на ръката.

 

На нея обаче не е бил качен Марчев.

 

След настоятелни молби от страна на родителите майката била допусната да го прегледа в килията и установила много тежкото му състояние.

 

От Трето РПУ пратили родителите в СДВР да искат разрешение за линейка. Чак сутринта раненият Марчев бил откаран в "Пирогов" и настанен в неврохирургията.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: