.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.07.2020 09:30

Коментари 0 / Видяна 676

Полицията почти изпусна контрола над протестиращите в София

Още по темата: Черно море взе две жертви през уикенда 32-годишен мъж се обеси в дома си Мъж от с. Микрево излетя с колата си в р. Струма, намериха го мъртъв Мъртвото вълнение взе нова жертва: Мъж се удави в Поморие Маринела Арабаджиева направи опит за самоубийство Влак помете кола на охраняем прелез, има загинал 17-годишен се удави край Черноморец Мъж преби приятелката си до смърт след скандал Спад на кражбите на автомобили и на ало измамите Бащата на битото от майката дете в Перник: Телефонен разговор промени психиката й

 

Полицията почти изпусна контрола над протестиращите в София след дват.

 

Малко след като премиерът Борисов говори пред входа на Министерския съвет, напрежението започна да се покачва, провокирано от момчета с черни фланелки, които започнаха да хвърлят бутилки с вода и яйца срещу полицията.

 

С изтеглянето на хората, които бяха докарани с автобуси от страната да подкрепят Борисов, протестиращите срещу него опитаха да препречат пътя им.

 

С викове "Оставка!" и "Мафия!" те тръгнаха към Орлов мост, минаха покрай обграденото с полицейски кордон Народно събрание, но внезапно финтираха полицаите, заобиколиха зад СУ "Климент Охридски" и покрай Националната библиотека стигнаха до пространството, в което бяха паркирани ГЕРБ-автобусите.

 

Там, при липсата на много полиция, се стигна до физически сблъсъци. Имаше и бутане между протестиращи от митинга на Радев и полицаите, а най-масово се скандираше към хората на ГЕРБ "Платени боклуци!".

 

Привърженците на ГЕРБ все пак успяха да се качат в автобусите и останаха там да чакат защита от униформените.

 

Когато полицаите се появиха, някои от рейсовете успяха да потеглят, но другите бяха блокирани от противници на правителството и на главния прокурор. В последвалата бъркотия бяха арестувани поне трима души. Близо час протестиращи обикаляха улиците, а полицията на няколко пъти едва удържа положението.

 

Около 22:45 ч. отново се стигна до сблъсъци между протестиращите и полицията в "триъгълника на властта". Има задържани хора.

 

 Преди това към сградата на Министерски съвет полетяха бутилки, а протестиращите опитаха да пробият полицейския кордон.

Преди това - около 20:30 ч. се стигна до ескалация на напрежението между двата протеста - пред президентството и пред Министерския съвет.

 

Малко след като приключи речта на премиера пред симпатизанти на управляващите, няколко души от протеста пред президентството опитаха да пробият полицейския кордон, който не позволява контакт между хората. Чуваха се скандирания и хвърляне на бомбички.

 

След приключване на митинга присъстващите пред Ларгото се обърнали към протестиращите пред президентството с думите "Довиждане, тръгваме си!" Това ги е предизвикало да се опитат да пробият кордона от полицаи, за да отговорят на симпатизантите на ГЕРБ.

 

Нашата камера видя група жандармеристи, които тичат към бул."Дондуков", където отцепила се група се опитва да пресече симпатизантите на ГЕРБ.

 

Двата лъча не успяха да се съберат, благодарение на бързата реакция на силите за сигурност.

 

Към 20.50 тръгна импровизирано шествие към Орлов мост. Силите за сигурност се опитват да ограничат протеста. Пред президентството протестиращи вече няма.

 

Има сигнали за задържани за нарушаване на обществения ред.

 

Минути преди 21 ч. беше блокирано движението при Орлов мост. Около 21:15 ч. се стигна до сблъсък между протестиращи на ъгъла на бул. "Дондуков" и ул. "Раковски". Има двама задържани.

 

Около 21:20 ч. част от протестиращите дойдоха пред сградата на БНТ.

 

Други се насочиха към Народното събрание. Към 21:45 протестиращите отново се събраха към т.нар. "триъгълник на властта"

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN