.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.07.2020 11:31

Коментари 0 / Видяна 4138

11 от 19-те нови случая на COVID – 19 за областта са на благоевградчани

Още по темата: Расте броят на заразените в ДГ „Детелини“ в Благоевград Разлог и Белица пламнаха! Шивалня е новото огнище Служител на Министерството на туризма е с COVID-19 Ангел Кунчев: Мерките у нас не се спазват ТРЕВОГА! 97 нови случая на Covid-19 в Пиринско Рекорд! 97 нови случая на COVID - 19 в Благоевградска област Коронавирус в детска градина в Благоевград Дифузното продължава да се разпространява COVID – 19 в Благоевградско Здравният министър: Заболеваемостта от COVID-19 намалява през последните дни Благоевград отново начело с 43 новозаразени

 

19 нови случая на коронавирус са регистрирани през изминалото денонощие за Област Благоевград, при рекордните за страната 330 заразени с COVID – 19.

 

Пред репортер на Е79 Нюз д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград каза, че новозаразени лица са установени също в Петрич, Гоце Делчев, Разлог, Белица, Сатовча и Гърмен.

 

„11 са случаите от Благоевград. Става дума за лица, които са се тествали в една от частните лаборатории в града, тъй като са планували да ходят на море в Гърция. Те са без симптоми, но все пак ще бъдат поставени под домашна карантина”, отбеляза д-р Калоянов.

 

Припомняме, че вчера в Пиринско случаите на COVID – 19 бяха 17, като 3 имаше в Петрич, 4 в Гоце Делчев, 2 в Крупник и 8 в Благоевград. На фона на увеличаващите се положителни пациенти в региона в следобедните часове на 9 юли извънредно заседава Областния оперативен щаб за борба с коронавируса, по време на което бе обсъдена готовността на лечебните заведения за справяне със ситуацията при необходимост – ако нуждаещите се от болнична помощ се увеличат.

 

Освен това със заповед на областния управител бяха въведени допълнителни мерки, свързани със забрана за провеждането на събори и масови мероприятия по време на църковните празници, които предстоят.

E79 News
Тагове:

Коментари: