.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.07.2020 20:30

Коментари 2 / Видяна 1732

Утре! Местните парламентаристи в Благоевград решават съдбата на ОбС – председателя Андон Тодоров

Още по темата: Заседанието на ОбС-Благоевград на 30 октомври се отменя Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград ОбС с важно решение за аква парка! Р. Тасков с призив към Общината: Осигурете охрана, обектът е опасен ДНЕС! Извънредна сесия на Общински съвет – Благоевград Насрочената за 31 август сесия на ОбС- Благоевград се отменя Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград Бурни дебати около изграждането на нова черква в Благоевград Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите ОБНОВЕНА: Намалиха на половина зам-председателите на ОбС - Благоевград

 

Интересно, дори бихме могли да кажем драматично заседание на Общински съвет – Благоевград предстои в 09.30 часа на 10 юли в зала „22 септември”.

 

Извънредната сесия е свикана по искане на 20 от местните парламентаристи, които смятат, че Андон Тодоров вече не трябва да ръководи общинския съвет.

 

В две поредни заседание общинският съветник Калоян Ханджийски внася предложение за предсрочно прекратяване пълномощията на Тодоров, а мотивите си: налагане на авторитарен режим и нарушена комуникация между ОбС и Община Благоевград, което пречи на работата.

 

На последното редовно заседание на Общинския съвет, което бе на 3 юли се стигна до изключително неприятна ситуация, продиктувана от поведението на Тодоров и незачитането на нормите и разпоредбите, свързани с правилника за дейност на местния парламент

 

Тогава той не прие гласовете на 20 от своите колеги, които искаха в дневния ред на сесията да влезе предложение за решение, в рамките на което да се разгледа искането за неговото детрониране от поста.

 

Мотивът му бе, че гласовете не стигали, но консултацията ни с бившият юрист на ОбС Теодор Тошев показа точно обратното – за да може едно такова предложение да мине са необходими 50 + 1 от гласовете на гласуващите, подчертаваме на гласуващите в залата, а не на общия състав на местния парламент.

 

Настоящата сесия ще се ръководи от един от заместниците на Тодоров, който излезе в отпуск – Христо Ковачки.

 

Дневния ред на заседанието включва три точки, първата от които безспорно ще бъде най-интересна, тъй като ще се разглежда искането на Калоян Ханджийски и още 19 други общински съветника.

 

Дали към тях ще се присъединят и други – с нетърпение очакваме да разберем.

 

Следете информационна агенция Е79 нюз, за да научите първи какво ще се случи.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Гринго, 09.07.2020 21:01

Време му е да си ходи на тоя. Само вика и нищо не върши .

Живка, 09.07.2020 20:54

Да си ходи

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN