.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.07.2020 17:26

Коментари 0 / Видяна 1650

Гърция връща строгите мерки другата седмица?

Още по темата: Расте броят на заразените в ДГ „Детелини“ в Благоевград Разлог и Белица пламнаха! Шивалня е новото огнище Служител на Министерството на туризма е с COVID-19 Ангел Кунчев: Мерките у нас не се спазват ТРЕВОГА! 97 нови случая на Covid-19 в Пиринско Рекорд! 97 нови случая на COVID - 19 в Благоевградска област Коронавирус в детска градина в Благоевград Дифузното продължава да се разпространява COVID – 19 в Благоевградско Здравният министър: Заболеваемостта от COVID-19 намалява през последните дни Благоевград отново начело с 43 новозаразени

 

Гръцките власти са готови да наложат отново ограниченията на обществеността и пътуванията през следващата седмица.

 

Те предупреждават, че насоките за безопасност от коронавируса често се игнорират, пише електронното издание на вестник Kathimerini, цитирано от "Фокус".

 

Говорителят на правителството  Стелиос Пецас  заяви, че властите са „решени да защитят мнозинството от несериозното малцинство“ и добави, че вероятно властите ще обявят нови ограничения, ако е необходимо, още в понеделник. Гърция, която наложи строги мерки за блокиране, запази ниски нивата на заразяване.

 

Но случаите започнаха да се увеличават след отмяната на ограниченията и възобновяването на международни пътувания през последните седмици.

 

Пецас заяви, че правителството е фокусирано върху нарастващия брой случаи в близките, балканските страни и туристите, пътували до Гърция през сухопътната граница с България – от  единствения  пропускателен пункт, който е отворен за несъществени пътувания.

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: