.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.07.2020 10:29

Коментари 0 / Видяна 472

ЕП прие пакета „Мобилност“

Още по темата: Заради задимяване от пожар и намалена видимост временно затвориха участък от „Тракия“ КАТ започна нова акция по пътищата в цялата страна 12 са офертите за проектирането на около 17 км от път III-1008 Струмяни - ГКПП „Клепало“ Ремонт затваря едната лента на тунел „Траянови врата” Директорът на ОПУ - Благоевград с важна информация за трафика Спокоен трафик на ГКПП „Кулата“ Спокойна е обстановката на ГКПП "Кулата" Променят закона: Пазарим се с КАТ за намаляване на глобата Тир се обърна на магистрала "Тракия", затвориха движението КАТ започва полицейска операция на територията на цялата страна

 

Пакет „Мобилност“, от който недоволстват българските превозвачи, беше приет от Европарламента.

 

Това стана на второ четене. Гласуването бе проведено късно снощи, а резултатите му бяха оповестени тази сутрин.

 

Новината съобщи председателят на ЕП Давид Сасоли.

 

Евродепутатите отхвърлиха всички предложения за изменения, които бяха внесени от българските представители. Същото се случи и на първото четене преди месец.

 

Това бе и условието пакетът да бъде приет. Дори само едно от измененията да беше прието, процедурата щеше да се забави.

 

Това, от което най-много недоволстват българските превозвачи, е задължителното периодично връщане на камионите и шофьорите в страната, в която са базирани.

 

Още преди време „бунтовната деветка“ от ЕС се закани да оспори пакета пред Съда на ЕС в Люксембург. Освен България в тази група влизат също Румъния, Унгария, Полша, Литва, Латвия, Естония, Малта и Кипър. Това са все страни от т.нар. периферия на ЕС, които смятат, че са силно засегнати от промените. Според тях това ще доведе до движение на празни камиони.

 

Очаквайте подробности.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN