.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.07.2020 14:33

Коментари 0 / Видяна 7646

Ротарианците в Благоевград с ново ръководство

 

 Благоевградският бизнесмен Радослав Митрев е новият президент на Ротари клуб „Благоевград център“.

 

Той официално встъпи в длъжност миналата вечер на специална церемония, която по традиция се провежда навръх ротарианската Нова година.

 

На събитието заради епидемичната обстановка не бяха поканени, както обикновено, външни гости, присъстваха само семейните половинки на ротарианците.

 

Р. Митрев е ротарианец от 2018 г. и смени на поста Васил Пипев.

 

Президент на Ротаракт клуба, в който членуват млади хора на възраст от 18 до 30 г., стана студентката в Американския университет Десислава Таскова, дъщеря на общинския съветник Радослав Тасков, а формацията на интеракторите, които са най-младите членове на Ротари клуб „Благоевград Център“ с 20-ина души състав, се оглави от Калина Поповска, ученичка в Природо-математическата гимназия.

 

 

От тази година ротаракторите са с права почти като на членовете на  Ротари клуб „Благоевград център“ и ще могат сами да имат бюджет и да разполагат с него, без да търсят задължителното до миналата година съгласие на по- възрастните, които се водят спонсори на по-младите клубове и оказват съдействие за дейността им със средства от членския си внос.

 

Първата стъпка на новия президент на ротарианците Р. Митрев вчера бе да се срещне с кмета на Благоевград инж. Румен Томов за ремонта на детско отделение в благоевградската болница, за което ротарианците осигуриха част от финансирането.

 

Другата част от сумата ще бъде финансирана от фондация Скапто.

 

 Кметът също пое ангажимент общината да се включи. „Подготвяме допълнителна кампания за набиране на средства, защото 35 000 лв., с които разполагаме на този етап, няма да са достатъчни за пълен ремонт и обновяване“, каза Р. Митрев.

 

Като начало започваме с подмяна  на парната инсталация, в това число и нов газов котел, както и на инсталацията за топла вода, тъй като в момента те не функционират.

 

Благоевградските ротарианци са горди и че Борислав Къдреков от клуба им е избран да оглави Ротари България Дистрикт 2482 през идната 2021-2022 и ще е следващият Дистрикт Гуверньор Елект 2021-22.

 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.56 BGN