.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.07.2020 13:34

Коментари 0 / Видяна 418

Опашката на Кулата се стопи до около 6 км

Още по темата: Заради задимяване от пожар и намалена видимост временно затвориха участък от „Тракия“ КАТ започна нова акция по пътищата в цялата страна 12 са офертите за проектирането на около 17 км от път III-1008 Струмяни - ГКПП „Клепало“ Ремонт затваря едната лента на тунел „Траянови врата” Директорът на ОПУ - Благоевград с важна информация за трафика Спокоен трафик на ГКПП „Кулата“ Спокойна е обстановката на ГКПП "Кулата" Променят закона: Пазарим се с КАТ за намаляване на глобата Тир се обърна на магистрала "Тракия", затвориха движението КАТ започва полицейска операция на територията на цялата страна

 

След натоварената сутрин и огромните опашки от над 10 километра, ситуацията на граничния пункт “Кулата-Промахон” започна да се нормализира през обедните часове, съобщава БНТ.

 

Към този момент колоната се е стопила на около 6 км.

 

Причината – пътуващите към плажовете в южната ни съседка са само българи и румънци, защото за туристите от Сърбия има забрана за влизане до 15 юли заради повишения брой на заразени с коронавируса в северозападната ни съседка.

 

Сръбски летовници, останали от сутринта в колоната, коментираха, че не разбират защо не ги допускат, след като са си набавили всички нужни документи.

 

Румънски туристи пък се оплакаха пред камерата на БНТ, че за четири часа са изминали едва 4 километра, а отиват в Гърция, за да харчат пари там, а не да ги държат по границите.

 

Припомняме ви, че ГКПП “Кулата” остана единственият граничен пункт, през който родните туристите могат да влизат в съседна Гърция.

 

На ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград не се пропускат туристи.

 

Пропускат се само тези, които имат разрешително за пребиваване или основно местожителство в Гърция.

 

На пунктовете Илинден и Капитан Петко войвода към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП Ивайловград – само сезонни работници.

 

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград и в двете посоки.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN