.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.07.2020 13:10

Коментари 0 / Видяна 2794

(ВИДЕO)Удължават извънредната епидемиологична обстановка до края на юли

Още по темата: СЗО: Да не се изисква ваксинация при пътуване в чужбина Учен каза колко месеца имунитет има след COVID-19 Над 20 българчета с тежко усложнение след прекаран COVID-19 Облекчават мерките срещу Covid-19 в Гърция Коронавирусът в България: Спад в процента положителни проби Променят част от противоепидемичните мерки от утре 2,3 млн. българи получават ваксината през първото полугодие COVID-ужас: Пет деца с коронавирус развили миокардит Прекаралите COVID-19 имат имунитет поне 5 месеца Гърция се готви да разхлаби COVID мерките

 

Епидемичната обстановка в страната се удължава с още 2 седмици - до края на юли.

 

Правим го, за да запазим възможностат на здравния министър, в зависимост от развитие на обстановката, да издава заповеди с цел намаляване разпространението на коронавируса, съобщи здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб.   

 

Здравният министър обясни, че НОЩ е взел решение за засилване на контрола - започва масов контрол за спазване на мерките. Ще препоръчаме на областните щабове да засилят контрола на територията си за спазване на мерките, както и пре необходимост да въвеждат нови, съобразявайки се с обстановката в съответния регион, добави Ананиев.

 

Министърът обясни, че  ще им бъде препоръчано, на базата на критичен анализ, да намалят до минимум масовите мероприятия, защото в последните седмици наблюдаваме силно разпространение на вируса. 

 

Ще издам днес или утре заповед, като ще определя страните в Европа и тези от Шенген и третите страни,  гражданите от които ще могат да влизат на територията на България, както и тези, които ще могат да влязат в България, но ще бъдат под 14 дневна карантина, информира Ананиев. 

 

Ананиев съобщи и добра новина - български екип е много близо до откриване на лекарство срещу коронавируса. 

 

 

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.56 BGN