.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.07.2020 13:10

Коментари 0 / Видяна 2366

(ВИДЕO)Удължават извънредната епидемиологична обстановка до края на юли

Още по темата: Разлог и Белица пламнаха! Шивалня е новото огнище Служител на Министерството на туризма е с COVID-19 Ангел Кунчев: Мерките у нас не се спазват ТРЕВОГА! 97 нови случая на Covid-19 в Пиринско Рекорд! 97 нови случая на COVID - 19 в Благоевградска област Коронавирус в детска градина в Благоевград Дифузното продължава да се разпространява COVID – 19 в Благоевградско Здравният министър: Заболеваемостта от COVID-19 намалява през последните дни Благоевград отново начело с 43 новозаразени Благоевград отново начело с 43 новозаразени

 

Епидемичната обстановка в страната се удължава с още 2 седмици - до края на юли.

 

Правим го, за да запазим възможностат на здравния министър, в зависимост от развитие на обстановката, да издава заповеди с цел намаляване разпространението на коронавируса, съобщи здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб.   

 

Здравният министър обясни, че НОЩ е взел решение за засилване на контрола - започва масов контрол за спазване на мерките. Ще препоръчаме на областните щабове да засилят контрола на територията си за спазване на мерките, както и пре необходимост да въвеждат нови, съобразявайки се с обстановката в съответния регион, добави Ананиев.

 

Министърът обясни, че  ще им бъде препоръчано, на базата на критичен анализ, да намалят до минимум масовите мероприятия, защото в последните седмици наблюдаваме силно разпространение на вируса. 

 

Ще издам днес или утре заповед, като ще определя страните в Европа и тези от Шенген и третите страни,  гражданите от които ще могат да влизат на територията на България, както и тези, които ще могат да влязат в България, но ще бъдат под 14 дневна карантина, информира Ананиев. 

 

Ананиев съобщи и добра новина - български екип е много близо до откриване на лекарство срещу коронавируса. 

 

 

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN