.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.07.2020 15:27

Коментари 0 / Видяна 622

От утре: За туристи остава отворен само „Кулата – Промахон“

Още по темата: 12 са офертите за проектирането на около 17 км от път III-1008 Струмяни - ГКПП „Клепало“ Ремонт затваря едната лента на тунел „Траянови врата” Директорът на ОПУ - Благоевград с важна информация за трафика Спокоен трафик на ГКПП „Кулата“ Спокойна е обстановката на ГКПП "Кулата" Променят закона: Пазарим се с КАТ за намаляване на глобата Тир се обърна на магистрала "Тракия", затвориха движението КАТ започва полицейска операция на територията на цялата страна Половин час отнема преминаването през “Кулата” за Гърция тази сутрин Колона от автомобили на Кулата, гърците правят тестове на място

Гръцкото правителство излезе с окончателно решение, че за туристи остава единствено граничен пункт „Кулата – Промахон“ от утре, 6 юли. Декларации се изискват от всички без изключение.

 

„До неделя, 5-и юли, включително, е преходен период за туристите, които влизат в Гърция.

 

От понеделник единственият граничен пункт с България, през който ще се допускат туристи, е „Кулата – Промахон“ и то само с попълнен предварително формуляр“.

 

Това заяви говорителят на правителството Стелиос Пецас във връзка с различната практика, прилагана към туристите на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.

 

От сухопътните граници на Гърция вход за туристи остава от понеделник само „Кулата“. Не се допускат туристи и през границите с Албания, Турция и Северна Македония.

 

Отваряне на граничните пунктове по границата ни с Гърция постави зам. външният ни министър Петко Дойков на среща с гръцкия посланик Димитриос Хронопулос.

 

Двамата са обсъдили новите правила за влизане в южната ни съседка, след като кабинетът в Атина реши окончателно – от понеделник 6 юли за туристи остава отворен единствено граничен пункт „Кулата – Промахон“.

 

Декларации се изискват от всички без изключение.

 

От българска страна е бил поставен и въпросът за създаване на отделни коридори на границата за граждани на Европейския съюз и за трети страни, за да бъде по-бързо преминаването.

 

Посланик Хронопулос от своя страна е казал, че правилата важат за всички и целят да се контролира ситуацията с коронавируса след отварянето на страната за чужди туристи.

 

Гръцкият дипломат се е ангажирал да предаде поставените от българската страна въпроси в Атина, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

E79 News
Тагове:

Коментари: