.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.07.2020 10:28

Коментари 0 / Видяна 876

Животът ще се нормализира най-рано през февруари

Още по темата: Със сирени вместо цветя дежурният екип в Спешния център и СПО си казаха последно сбогом с колегата си Спас Проф. Николай Витанов прогнозира: Минимум 25 хиляди заразени до края на септември Как да предпазим децата от заразяване с COVID-19 и грипни вируси? 14 са новите случаи на COVID – 19 в Благоевград Малко тестове – малко новозаразени. 5 в Пиринско Швейцария вдигна всички ограничения за пристигащите от България Виното облекчава симптомите при Covid-19 Българка е починала от коронавирус в Гърция дни след влизане в страната 15 нови случая на COVID - 19 в Благоевградско Ръст на заболелите от коронавирус в Европа

Хората ще могат да се върнат към своя нормален начин на живот най-рано през следващия февруари, казва руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко в интервю за Интерфакс, цитирано от Ройтерс.

 

Той съобщава, че 3500 човека в Русия все още са на лечение с апарати за изкуствена вентилация на белите дробове и окачествява бройката като “сериозна”.

 

По думите му ако не са били взети предохранителни мерки, милиони биха починали от заразата с коронавируса.

 

В Русия остават в сила някои ограничения, като забрана за международни полети, която вчера бе удължена до август.

 

Но има и облекчения – отворени са ресторантите и залите за фитнес и са разрешени вътрешните полети при спазване на социална дистанция и някои условия.

 

“Какво е нормален живот? Това е да ходиш на концерти, да летиш, пълноценно да работиш и да пътуваш. Според мен не е вероятно това да стане преди февруари“, казва Мурашко, без да уточнява защо е избрал именно този месец.

 

Министърът добавя, че обобщените данни за цялата страна от май още не са достъпни, но по думите му коронавирусът е повишил смъртността в Русия от началото на годината с 1,5-2 на сто.

 

Русия е съобщила за 667 883 случая с коронавирус, с което е трета в света по абсолютен брой.

 

Същевременно по официални данни починалите от Ковид-19 в страната са само 9859, тоест далеч по-малко от другите силно засегнати държави, което поражда съмнения, подчерта Ройтерс.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN