.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.07.2020 09:50

Коментари 2 / Видяна 3540

Скандал! Съветниците напуснаха залата на ОбС-Благоевград! /ВИДЕО/

Още по темата: Заседанието на ОбС-Благоевград на 30 октомври се отменя Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград ОбС с важно решение за аква парка! Р. Тасков с призив към Общината: Осигурете охрана, обектът е опасен ДНЕС! Извънредна сесия на Общински съвет – Благоевград Насрочената за 31 август сесия на ОбС- Благоевград се отменя Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград Бурни дебати около изграждането на нова черква в Благоевград Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите ОБНОВЕНА: Намалиха на половина зам-председателите на ОбС - Благоевград

 

 

Авторитарният режим на Андон Тодоров провали редовното заседание на Общински съвет – Благоевград. Това се случи след като председателят на местния парламент не уважи гласуването в зала по предложението за внасяне на извънредна точка в дневния ред за предсрочно прекратяване пълномощията му. Тодоров се опита да заобиколи разпоредбите на ЗМСМА и Правилника за работа на Общински съвет и да изтълкува резултата от гласуването в зала в своя полза.

 

„За” предложението точката с искане за прекратяване на правомощията му гласуваха 20 от общинските съветници, „Против” – 9, а 8 „Въздържал се”. Въпреки резултата Андон Тодоров обяви, че предложението не се приема и се опита да продължи напред с дневния ред на заседанието.

 

Поведението му обаче  разгневи общинските съветници. По предложение на Радослав Тасков всички 20 души, които гласуваха „За” станаха и напуснаха залата в знак на протест срещу неспазване на Правилника от страна на председателя. Така на практика вече нямаше кворум, а Тодоров бе принуден да прекрати сесията.

 

 

Изненадващо с гласовете си групата на ГЕРБ направи опит да спаси Андон Тодоров от прекратяване на правомощията му. 6-мата от управляващата партия гласуваха „въздържал се“ за влизане на точката в дневния ред и така на практика засвидетелстваха подкрепата си за Тодоров.

 

Напрежението в залата се повиши още преди гласуването за включване на точката в дневния ред. В свое изказване общинският съветник от ЕНП Радослав Тасков опроверга твърденията на председателя Андон Тодоров, според когото искането на лидера на ДСБ за прекратяване предсрочно на пълномощията му е незаконосъобразно.

 

„Понеже се спомена закона и че сме се клели, истината винаги има две стани. Така, че ще ви кажа как стоят нещата по казуса. Първо, тази точка и невключването ѝ в дневния ред е незаконно. Има решение, с което тя е била отложена за следващото заседание”, обоснова думите си Тасков. Той коментира, че няма практика такива точки да бъдат отлагани за разглеждане след 3, 6 или повече заседания.

 

„Г-н Тодоров, Вие сте бил длъжен да я включите в дневния ред”, подчерта Тасков. Той допълни, че според съдебната практика в подобни казуси, председателят на ОбС няма право да не допуска такива точки. „Според закона, когато има внесено предложение за предсрочно прекратяване пълномощиията на председателя, Вие нямате право да водите сесия. Трябва да се избере друг, който да го прави”, категоричен бе той. „В живота има дежа вю, г-н Тодоров, Вие бяхте от основните инициатори в миналия мандат, предлагайки на всеки шест месеца председателят да бъде подлаган на вот на доверие. Нека това направим и днес”, призова той.

 

 

Цялото изказване на Радослав Тасков вижте в приложеното видео.

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Миш маш, 03.07.2020 14:27

Не се знае кой с кой е .Герб са с Дончо който им викаше "лакеи " подлоги и все такива епитети, Калоян прави предложение и трае, тоя на каркас човека тръгнал да остроумничи, Ясен бейзбола се навел по нисък от тревата, Албина като матросов на амбразурата, Тасков си изпуска нервите. Айде закривай

Таратор, 03.07.2020 12:08

Тасков и БСП...

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN