.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.07.2020 21:45

Коментари 10 / Видяна 8160

Напрежение и скандали на среща за бъдещето на освободените деца от ДЮШ във ФК „Пирин”

Още по темата: ФК Пирин привлече Венцислав Бенгюзов Пирин започна подготовка за пролетния полусезон Юношите на ФК Пирин възобновиха тренировки Йордан Грозданов: „Пирин“ гледа своята игра, но ще се ползва и от грешките на конкурентите “Пирин” записа победа в последния си мач за годината Манол Занев започва работа в Детско-юношеската школа на Пирин Пирин - Благоевград победи с 2:0 Септември (София) и оглави Втора лига Пирин Благоевград се раздели с Радостин Александров и новите треньори!Тръгват си и децата извън региона! Таско Тасков е новият шеф в Пирин Ветераните на Пирин с нова победа

 

Близо двучасовата среща, на която трябваше да се намери решение около казуса с освободените деца от Детско-юношеската школа във футболен клуб „Пирин” премина под знака на голямо напрежение и скандали. Главните действащи лица в тях бяха ръководството на отбора, което покри всички задължение на клуба, и част от родителите на децата. Кметът на Община Благоевград инж. Румен Томов пък влезна в ролята на медиатор. Още в първите минути от срещата той заяви, че в зала „Яворов” са се събрали хора, които мислят за децата на Благоевград. „Надявам се, че в позитивна и конструктивна дискусия ще намерим решение на проблемите, за да може децата на Благоевград да спортуват и да сбъдват своите мечти. Вчера имахме среща с ръководството на клуба, на която постигнахме консенсус”, обяви инж. Томов.

 

Кметът Томов „подаде топката” на Ива Уорън, която от своя страна каза, че това, което са се разбрали е Общинското ръководство да подпомогне ДЮШ, за да може да бъдат разкрити допълнителни групи, в които децата да тренират. Това решение, като че ли не удовлетвори част от родителите. Един от тях, представил се като един от ръководителите на недоволните Мария Данчова заяви, че не желаят да пренасят напрежението върху ръководството на ФК „Пирин” и неговото ръководство, но в крайна сметка се получи точно това.

 

Голяма част от въпросите, които бяха зададени от нея, бяха свързани с професионалната квалификация на новоназначеният ръководител на школата Радостин Александров. Това, което стана ясно е, че още на 17-годишна възраст той е започнал да се обучава за треньор като стажант. „В Славия и Литекс също съм бил на стаж. Юноша съм на Славия. Никога не съм лъгал за професионалния си опит”, категоричен бе той.

 

Особено напрежение предизвика въпрос на друг родител, свързан с това как е взето решението част от децата да бъдат освободени и защо това се е случило по телефона, в директен разговор с подрастващите, а не с техните родители. „Децата ни в някакъв експеримент ли участват”, попита родителят. Друг от присъстващите в залата пък допълни, че неговото дете тренира футбол вече 7 години, но е било освободено за 30 секунди по телефона, което сериозно го е травмирало.

 

От своя страна Ива Уорън обясни, че този, който е процедирал по този начин спрямо децата, ще понесе своята отговорност, защото наистина не е било удачно по този начин те да бъдат освободени от школата. Тя заяви, че лично е помолила ръководството на ДЮШ да направи подбор и да изключи част от децата, защото в продължение на месеци не са получавали средства от Община Благоевград, а е следвало да им се превеждат такива, за да може школата да работи нормално. „Аз наредих да се намали броя на децата до 120, по 20 в отбор. Една група от 20 деца струва 78 хил.лв. От такси се събират 8 хил. лв., тоест загубите за нас са в размер на 70 хил. лв.”, подчерта тя. Във връзка с въпросните 350 хил. лв., които Общината трябва да изплати на клуба, Уорън коментира, че още вчера е предложила на кмета – средствата да бъдат инвестирани за изграждането на игрища, така че да се осигури база за спорт на всички деца. Вече се търсят и подходящи общински земи за целта. Самият подбор – кои деца да останат и кои да бъдат освободени е направен на база подробен анализ, наблюдения на тренировки, както и видео записи.

 

Друг от спорните въпроси, който бе повдигнат на срещата е, къде децата, които не са от Област Благоевград, но са част от школата, биват настанявани. Тук стана ясно, че тези, които имат възможност си наемат квартири, а останалите, които отговарят на критериите на Община Благоевград, се настаняват в Интерната. Кметът поясни, че не е запознат в детайли, но до колкото знае в Интерната не могат да бъдат настанени деца от други региони.

 

В крайна смета стана ясно, че ДЮШ във ФК „Пирин” ще има елитна група, но също така вече са работи по допълнителна програма, която би трябвало да започне да функционира от 1 август. В нея ще играят деца, които искат да са част от отбора, но нямат необходимите качества, за да са част от елитната група. Те ще трябва да се докажат, за да могат да бъдат присъединени към нея.  

 

 

Редакторска бележка:


Срещата остави неприятно усещане във всички присъствали, заради личните нападки към ръководството на общински футболен клуб „Пирин” и в частност Радостин Александров. Свръх амбициозни майки дори си позволиха да обидят и разплачат президента на клуба г-жа Ива Уорън.


Недопустимо е да бъде омаловажаван и неоценен труда на целия екип на общински футболен клуб „Пирин”, предвид всичко което се направи и се прави за възраждане на футбола в Благоевград.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Мирослав, 04.07.2020 04:46

Здравейте, няма какво да очаквате от Мара Данчова. Явно фелациото с , което задоволява евродепутата Асим Адемов я е направило изключителен футболен специалист. Марийке не всичко става по втория начин. Бъди си ,,секретарка” или ....... в офиса, на ГЕРБ, защото и без това за друго не ставаш.Винаги е имало подбор. Още в началото на един отбор се Прави подбор.Прави се двустранна игра за да се прецени от треньорския щаб кой да остане и кой не. На следващ етап отпадат още деца за да се извлече най- доброто от един набор. Жалко за децата, но такъв е живота не всеки ще стане футболист, пилот, полицай и т.н. Относно ръководството има и други начини да съобщите , че някои момчета трябва да се освободят Не това е начина, да кажеш на един подрастващ младеж по телефона да се откаже от мечтата си или по-точно, че няма необходимите качества за този отбор. Елезов ти какво правиш там и Венко ,,кадърния”. Госпожа Уорън беше сама на тази среща. Вие нали сте кадърни защо не я защитихте с професионализма си. Мара Данчова голямата мръсна уста е следващата съветничка от листата на ГЕРБ гласувайте за нея!! Да я подкрепим.

присъствал, 03.07.2020 09:03

бех на срещата в залата и требва да ви кажа че 2-3 недоебани женички превърнаха разговора в махленска разправия.Не я знам Мария ли е и какъв и е проблема ама много много елемантарна и не разбра колко много се излага.Добре че имаше двама бащи,които да кажат две думи по същество и без грозните нападки на госпожата от ГЕРБ да се чуе нещо конструктивно.Язък за сина и и той явно е същото нахално и ограничено същество.

Благоевград е с Пирин, 03.07.2020 08:26

А дали не е време привържениците на Пирин да организират шествие в подкрепа на всичко случващо се в Пирин и на новите собственици.

нямам думи, 03.07.2020 00:43

Хора, това което прави Ива Уорън за Благоевград и в частност за Пирин няма аналог в България. Дори и да не беше длъжна на никого, направи компромис за отстранените деца. И какво получава в замяна. Обиди от някаква майка с очевидни психични проблеми. И то обиди на основата на това, че Ива няма деца. Ако проектът на Емирейтс и Ива в Пирин се провали и отборът отново отиде в забвение, виновни ще са точно 10 болни родители и в частност тази ужасна жена.

пача тъпа, 03.07.2020 00:38

Баааахти злобното същество е тая Мария. Да й дадат един кур да мирне, дева овцата проста. ДОРИ И СЛЕД КАТО ИВА УВЕРИ, ЧЕ ЩЕ БЪДАТ СЪЗДАДЕНИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ГРУПИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ТРЕНИРАТ ОСВОБОДЕНИТЕ ДЕЦА, тая кучка не спря да плюе. Злобно, гадно, арогантно, отвратително, гнусно, грозно изчадие.

Пирин не са 20 фена, 02.07.2020 23:13

И едната и другата страна имаха своите доводи и са прави. "Ултрасите" бяха малко излишни.

Юли, 02.07.2020 23:12

Едно време в школата на Пирин се влизаше с изпит. Деца от къде ли не идваха на стадиона и покриваха нормативи и показваха умения в игра. С течение на времето много от приетите също отпадаха, подбор се казва това. Сега всяка самотна домакиня се мисли за майка на Роналдо и Меси и вдига врява, че детето е освободено. Маминки, осъзнайте се, купете топчица на дечицата и да си риткат пред блока.

Питанка, 02.07.2020 22:40

Коя е тая с очилата дето се джагареше през целото време. От Благоевград ли е таз или е приоданка

Зрител, 02.07.2020 22:38

До сега гледах запис от срещата.Тази Мария Данчова тъпа като гугутка,но за сметка на това също толкова нахална и злобна.Да си вземе синчето и да го кара в Барса,там дано покрият критериите и.Маре,това не ти е събрание на ГЕРБ,където кудкудякането на висок глас е равно на интелигентност.

Фен на Пирин, 02.07.2020 21:55

Хубаво беше, че се направи среща, в която да се обсъди бъдещето на около 20-те деца, които са били освободени от клуба, но това което се случи в края беше недопустимо. Не може жена и то майка, да разплаче Ива Уорън с лична нападка, че като нямала деца, не можела да разбере каква е болката на една майка. Това, че срещата завърши със сълзите на Ива беше изключително грозно.

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.56 BGN