.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.07.2020 15:47

Коментари 0 / Видяна 1202

Напрежение на туристи и шофьори на камиони на ГКПП „Кулата“

Още по темата: АПИ: 200 машини обработват превантивно против заледяване пътищата на страната АПИ и МВР с масови проверки по пътищата Свлачище затвори пътя Банско – Гоце Делчев, има опашки от автомобили Затвориха временно стария път към с. Железница Възстановено е движението през Прохода на Републиката Свличане на земна маса затруднява движението на пътя Благоевград-Кресна Откритото от Борисов укрепено свлачище нямало дори акт 15 Внимание! Опасност от падащи камъни в Кресненското дефиле и Предел Пътят за Рилския манастир остава затворен, участъкът е опасен Затвориха „Петрохан“

 

Километрични са опашките от леки и товарни автомобили, които са блокирани на автомагистрала „Струма“. 

 

Колоната от чакащи леки коли и тежкотоварни автомобили вече е след отбивката за Петрич.

 

Към Гърция пътуват много семейства с деца. Всички са блокирани на магистралата и не могат да излязат от опашките. Чакането с часове и горещото време изнервиха пътуващите и недоволството расте. 

 

От областната дирекция на МВР заявиха, че не могат принудително да спират колите в районите, където има паркинги. Екипи на полицията също са на магистралното трасе. 

 

Причината за изключително натовареното движение към Кулата-Промахон“ е заради затварянето от гръцка страна на три от граничните пунктове за преминаване на туристи. Освен това Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси на границата си с Република Северна Македония. Не е ясно докога ще бъде отворен и пункта „Маказа“.

 

Така целият туристически трафик от Събрия, Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната точка за влизане в южната ни съседка. 

 

 Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изискуеми от гръцките гранични власти и в пъти увеличения туристопоток, заяви Лора Любенова от Гранична полиция.

 

 Има реална опасност ситуацията да стане още-по сложна към края на седмицата, предупредиха работещи на граничния пункт.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.56 BGN