.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.07.2020 15:47

Коментари 0 / Видяна 986

Напрежение на туристи и шофьори на камиони на ГКПП „Кулата“

Още по темата: 12 са офертите за проектирането на около 17 км от път III-1008 Струмяни - ГКПП „Клепало“ Ремонт затваря едната лента на тунел „Траянови врата” Директорът на ОПУ - Благоевград с важна информация за трафика Спокоен трафик на ГКПП „Кулата“ Спокойна е обстановката на ГКПП "Кулата" Променят закона: Пазарим се с КАТ за намаляване на глобата Тир се обърна на магистрала "Тракия", затвориха движението КАТ започва полицейска операция на територията на цялата страна Половин час отнема преминаването през “Кулата” за Гърция тази сутрин Колона от автомобили на Кулата, гърците правят тестове на място

 

Километрични са опашките от леки и товарни автомобили, които са блокирани на автомагистрала „Струма“. 

 

Колоната от чакащи леки коли и тежкотоварни автомобили вече е след отбивката за Петрич.

 

Към Гърция пътуват много семейства с деца. Всички са блокирани на магистралата и не могат да излязат от опашките. Чакането с часове и горещото време изнервиха пътуващите и недоволството расте. 

 

От областната дирекция на МВР заявиха, че не могат принудително да спират колите в районите, където има паркинги. Екипи на полицията също са на магистралното трасе. 

 

Причината за изключително натовареното движение към Кулата-Промахон“ е заради затварянето от гръцка страна на три от граничните пунктове за преминаване на туристи. Освен това Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси на границата си с Република Северна Македония. Не е ясно докога ще бъде отворен и пункта „Маказа“.

 

Така целият туристически трафик от Събрия, Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната точка за влизане в южната ни съседка. 

 

 Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изискуеми от гръцките гранични власти и в пъти увеличения туристопоток, заяви Лора Любенова от Гранична полиция.

 

 Има реална опасност ситуацията да стане още-по сложна към края на седмицата, предупредиха работещи на граничния пункт.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: