.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.07.2020 11:16

Коментари 0 / Видяна 856

РЗИ в Народното събрание, връчват актовете на депутатите без маски

Още по темата: Ива Митева свиква извънредно заседание на НС Депутатите ще получават бонуси при допълнителни задачи Новоизбраният парламент гласува оставката на Министерския съвет Парламентът отказа доставка на руската ваксина “Спутник V” Последно работно заседание на депутатите Депутатите решиха 44-ото Народно събрание да бъде закрито на 25 март Общините ще създават зони с намалено замърсяване на въздуха Парламентът отхвърли ветото на Радев за създаването на нова фигура, разследваща главния прокурор Викат Борисов и Фандъкова в парламента заради токовата смърт Депутатските заплати станаха по-големи

 

Служители на РЗИ са в Народното събрание, за да връчат актове на депутатите, които не носят маски. 

Припомняме, че от 23 юни носенето на маски на обществени места на закрито е задължително, но не всички народни представители спазват правилата, а изискванията предизвикаха на няколко пъти и полемика в пленарната зала.

 

Глобата за неспазване на мярката е от 300 до 1000 лева.

По официална информация общо констатираните нарушители в парламента са 24-ма с глоба от 300 лева за първо нарушение. От РЗИ ще връчат глобите на всички до края на седмицата.

Първи за присъствието на РЗИ в парламента съобщи депутатът от "Атака" Павел Шопов, който е един от тези, които категорично отказват да носят маска. Той се качи в залата на журналистите с настояването РЗИ да му връчи акта пред медиите.

 

До момента обаче това не е станало.

Служителите на РЗИ обикалят стаите на парламентарните групи и там връчват глобите на нарушителите. 

Красимир Велчев от ГЕРБ посочи пред медиите, че глобените от неговата парламентарна група са шестима. Той обаче подчерта, че е естествено, когато някой е сбъркал, да си понесе отговорността.

"В момента са в нашата стая номер 18 с хората от РЗИ. Подписали са си актовете. Не знам каква е стойността, те ще я определят. Подписали са и естествено, който е сбъркал ще си понесе отговорността", коментира Велчев.

От няколко дни носенето на маски предизвиква спорове в пленарната зала.

 

Миналата седмица соцдепутатът Валери Жаблянов се оплака от медиен тормоз, че депутатите биват снимани и посочвани кой е с маска и без, а вчера Александър Паунов се закани, че ще обжалва акта на РЗИ, тъй като Народното събрание не било обществено място.

 

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева пък всяка сутрин апелира депутатите да сложат предпазните си средства.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN