.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.07.2020 10:02

Коментари 0 / Видяна 2954

14 дни под карантина в Гърция, ако на ГКПП „Кулата” дадете положителен резултат за COVID – 19

Още по темата: Гърция ще прави бързи тестове на пристигащите на ГKПП Кулата-Промахон Гърция ще ваксинира над 2 милиона жители месечно Гърция затяга още мерките срещу Covid-19 Отрицателен PCR тест за всички влизащи в Гърция Триседмичен локдаун в Гърция ще спасява празниците Драконовски мерки в Гърция: QR- кодът вече е задължителен при пътуване Гърция се готви за пълно затварянe Гърция се готви за обща карантина Карантина в Гърция от 3 ноември, затварят заведения, музеи и театри Гърция въведе още ограничителни мерки

 

 От 1 юли за влизане в Гърция важат нови правила, касаещи влизането в страната по въздух, земя или вода.

 

По информация от Главна дирекция „Гранична полиция” на гръцките пунктове, съпределни на ГКПП „Илинден”, ГКПП „Ивайловград” и ГКПП „Капитан Петко войвода”, е преустановeно пропускането на чужди граждани за влизане в Гърция с туристическа цел.

 

Леките коли и автобуси влизат в Гърция само през ГКПП „Кулата”, през ГКПП „Маказа” – леки коли и микробуси до 3,5 тона, което до някаква степен обяснява защо на пункта движението тази сутрин е изключително затруднено, а колоната от леки и товарни автомобили достига до разклона за Петрич.

 

Допълнително обстановката се усложнява и от факта, че за влизане в южната ни съседка е необходимо да представите QR - код, който ще получите след попълване на онлайн формуляр, в който задължително трябва да въведете следните данни:

 

постоянен адрес; номер на лична карта или международен паспорт; държавите, в които сте били в последните две седмици; адрес, на който ще пребивавате в Гърция; имената и възрастта на членовете на семейството, както и на спътниците в автомобила, които не са членове на семейството му. Ако пътувате с автобус на организирана от туроператор почивка, то трябва да въведете номера на превозното средство, както и фирмата, с която пътувате.

 

След попълване на формуляра, на случен принцип, системата си избира кои лица да бъдат подложени на задължително тестване на границата. След взимането на пробата бивате допускани до крайната дестинация, на която сте посочили, че ще пребивате.

 

Ако резултатът Ви се окаже положителен за COVID – 19, веднага ще се свържат с Вас, защото ще се наложи да бъдете поставени под задължителна 14-дневна карантина, за която разходите се поемат от гръцкото правителство.

 

Има и вариант, чрез който може да избегнете задължителното тестване на границата, въпреки че системата се е спряла точно на Вас. Как става това? – чрез представяне на резултати от направен тест за коронавирус не повече от 72 часа преди пристигането Ви в Гърция.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.11.2020

1 USD =1.65 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.59 BGN