.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.07.2020 09:54

Коментари 0 / Видяна 614

3 км опашка от коли и камиони на “Кулата”

Още по темата: 12 са офертите за проектирането на около 17 км от път III-1008 Струмяни - ГКПП „Клепало“ Ремонт затваря едната лента на тунел „Траянови врата” Директорът на ОПУ - Благоевград с важна информация за трафика Спокоен трафик на ГКПП „Кулата“ Спокойна е обстановката на ГКПП "Кулата" Променят закона: Пазарим се с КАТ за намаляване на глобата Тир се обърна на магистрала "Тракия", затвориха движението КАТ започва полицейска операция на територията на цялата страна Половин час отнема преминаването през “Кулата” за Гърция тази сутрин Колона от автомобили на Кулата, гърците правят тестове на място

 

 

Три километра опашка от коли се образува тази сутрин преди граничен пункт Кулата за влизане в Гърция.

 

Тежкотоварните автомобили стигнаха близо пет километра. Движението се осъществява поетапно. Патрули на “Пътна полиция” регулираха движението и пропускаха по няколко превозни средства да навлизат наведнъж към пункта, предаде БНТ.

 

Въпреки, че бяха подготвени с необходимите документи, туристите бяха изнервени, че им се налага да чакат повече от час, за да преминат границата.

 

Вчера по обед Гърция затвори за туристи граничните пунктове “Ивайловград” и “Капитан Петко Войвода”. Преустановено е и преминаването през граничен пункт Илинден- Ексохи.

 

През тях се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници, с трудови договори, съобщиха от Гранична полиция. Туристите могат да влизат в южната ни съседка единствено през граничен пункт “Кулата-Промахон”.

 

На “Маказа” също могат да преминават автомобили, които имат попълнен онлайн формуляр, в който е посочен именно този пункт за преминаване от туристите.

 

Тази промяна за пропускане на гръцка територия ще остане в сила поне до края на месец август. За да влязат в Гърция, туристите трябва да попълнят онлайн формуляр поне 48 часа преди дата на влизане в южната ни съседка. След попълването, автоматично ще получат генериран QR код.

 

Гръцките власти съветват кодът да бъде изпринтен на хартиен носител, тъй като така проверката ще става по-бързо. Липсата на QR код ще се санкционира с 500 евро, а отказалите PCR тест няма да бъдат допускани в страната, съобщиха от гръцкото посолство в София.

 

А най-големи опашки се очакват през почивните дни, когато много туристи потеглят на път за морето. Като основните причини за забавянето ще бъдат струпването на всички туристи само на един пункт и по-дългата проверка на преминаващите заради сканирането на QR кодовете. Вчера се появи информация, че туристите ще се допускат към Гърция само през “Кулата-Промахон” заради липсата на четци за QR кодове на останалите пунктове. От “Гранична полиция” казаха, че нямат такава информация. А туристи да се пропускат само през “Кулата” е изискване на гръцките власти, които според развитието на епидемиологичната обстановка ще разгледат възможността да се преминава и през другите пунктове. Българските гранични власти работят на пълни обороти. Всички десет гишета на вход и изход приемат преминаващи. Гръцките гранични власти обаче са със значително по-малко брой служители, които да проверяват туристите.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN