.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.07.2020 09:51

Коментари 0 / Видяна 560

Пак скандал за носенето на маски в парламента

Още по темата: Соцдепутати поискаха Нинова да освободи председателския пост Няма кворум за извънредно заседание на парламента Няма кворум за извънредно заседание на парламента Депутатите се събират извънредно, изслушват Борисов Парламентът се събира извънредно в четвъртък Ще има електронно правителство, но срещу още над 1 млрд. лв. Горанов няма да се върне в парламента Петимата нови министри се заклеха НС прие промените в кабинета Законът за хазарта влиза за окончателно разглеждане в НС

 

 Със скандал заради носенето на маски във връзка с мерките срещу COVID-19 започна за пореден път заседанието на парламента.

 

Тон този път даде Славчо Атанасов от ОП, който от трибуната критикува, че двама от депутатите са в пленарната зала без маски.

 

Като реакция парламентарната шефка Цвета Караянчева призова Александър Паунов от левицата и Павел Шопов от “Атака” да сложат маските си, предава 24 часа.

 

Това обаче предизвика реакция от зам.-шефа на групата на БСП Георги Свиленски, който обясни, че това е работа на РЗИ, което следи за носенето на маски, а депутатите имат да вършат друга работа.

 

Освен важността на работата, е важно и здравето на депутатите, които носят отговорност и към избирателите си, с които се срещат по места, отвърна Караянчева.

 

И сезира от трибуната публично РЗИ, че двамата депутати са в залата без маски. След което похвали левия Валери Жаблянов, че този път носи такава. Ръководствато на НС трябва да бъде глобено, поиска пък Александър Паунов.

 

И обясни, че то е длъжно да осигури 1,5 м разстояние, както е изискването в заповедта на здравния министър, а такива условия на работа в пленарната зала нямало. Да дойде РЗИ, да ни глоби, ще обжалвам в съда, закани се Паунов.

 

Обжалвайте, ваше право е, но тук трябва да се спазват правилата, отвърна му Караянчева.

E79 News
Тагове:

Коментари: