.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.06.2020 12:39

Коментари 0 / Видяна 1034

Родители с Covid-19 изпращали детето си на градина

Още по темата: Задължителни тестове за всички влизащи през ГКПП „Промахон“ Българин с Ковид-19 на о-в Тасос! Затвориха детска градина в Белица заради коронавирус Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България 14 от новите случаи на COVID-19 в Гърция са на туристи, пристигнали в страната Кантарджиев успокоява: Заразените намаляват до седмица Хиляди сърби на протест срещу новите мерки против коронавируса Нов антирекорд: 188 новозаразени с коронавирус Абитуриенти и служители на дискотека с COVID-19 36 от 43 новите случаи на COVID-19 в Гърция идват от границата с България

 

 

"Ако хората се държат безотговорно по стадионите, какво значение има капацитета, ако се събират 100 човека, как ще ги спрем.

 

Не пречим на хората да гледат футбол, ако не спазват правилата, ще ни принудят да върнем мерки.

 

Не е въпрос само на футбол. Имаме случай, когато майка и баща са положителни, а пращат детето на детска градина". Това разкри д-р Ангел Кунчев по БНТ.

 

"Ако човек не взима мерки, не му пука, разбира се той създава риск. Масово хората са доста съзнателни, проблемът е с по-младите хора. Рискът за тях е минимален, те го карат леко.

 

Това им дава самочувствието и липсата на страх, но трябва да мислим за другите", каза Кунчев.

 

"Имаме работа с вирус, който много малко познаваме. Не се връзва с познанията ни за респираторните вируси. От самото начало сме в една и съща хипотеза - да не допускаме хората да не могат да се лекуват.

 

Но сме на границата да се изпуснат нещата. Виждам големи разлики между отделните области.

 

По-важното е да пазим същите мерки. Да имунизираме рисковите групи.

 

Съчетаването на грипен с други вируси е най-неприятно. Предвидено е увеличението на бройката ваксини тази година", каза доц. Ангел Кунчев.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN