.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.06.2020 12:16

Коментари 0 / Видяна 558

ВиК – Благоевград апелира: Не поливайте градини и тревни площи с питейна вода

Още по темата: ВиК – Благоевград апелира: Не поливайте градини и тревни площи с питейна вода Инж.Росица Димитрова направи първа копка на нов дом на ВиК-Благоевград нарушено водоподаване в Добринище, вижте кога Kвартал „Плажа“ в Благоевград остава без вода днес ВиК – Благоевград с важно съобщение за жителите на жк. „Ален мак“, жк. „Еленово” и село Изгрев ВиК - Благоевград започна подмяна на водопроводната мрежа по ул. „Георги Димитров“ в село Полена ВиК – Благоевград подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще“ Край на сушата в Перник! Водният режим отпада от днес Спират водата в кв.Ораново заради ремонт Детски празник в Музей на водата – Благоевград

 

ВиК – Благоевград призовава да не се поливат градини и тревни площи с питейна вода.

 

Ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград призовава жителите в обособената територия, обслужвана от дружеството, да не напояват тревните площи и зеленчукови насаждения с питейна вода.


Целта е потреблението да бъде ограничено, за да не се допуска въвеждането на воден режим, предвид топлото време и липсата на достатъчно валежи.


Водата за питейни нужди не трябва да бъде използвана и за миене на улици, тротоари, пране на килими и др.


Потребителите следва да имат предвид, че през летните месеци локалните водоизточници се влияят от климатичните условия и дебитът им силно намалява.


ВиК – Благоевград работи в посока цялостно решаване на проблемите с водоснабдяването в селата, намиращи се на обособената територия на дружеството.


В тази връзка са проведени и редица срещи между ръководството на ВиК и проектанти, по време на които са набелязани основни възможности за подобряване на ситуацията.

 

Предстои детайлен анализ на предвидените варианти, след което ще започне прилагането на най-подходящия от тях.

E79 News
Тагове:

Коментари: