.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.06.2020 20:09

Коментари 0 / Видяна 1034

(ВИДЕО) Родителите на протест в защита на изгонените деца от ДЮШ на „Пирин“ – Благоевград

Още по темата: Ново модерно табло на стадиона в Благоевград Напрежение и скандали на среща за бъдещето на освободените деца от ДЮШ във ФК „Пирин” Станислав Манолев се завърна в Пирин! „Пирин“ приключва лагера край морето с трима контузени (ВИДЕО) Родителите на протест в защита на изгонените деца от ДЮШ на „Пирин“ – Благоевград Става сериозно!Общината разреши протест на фенове и родители на деца от ДЮШ на Пирин! ФК „Пирин“ събра погледите на плажа в Албена \ ВИДЕО + СНИМКИ\ Добра новина за орлетата, два отбора влизат директно в елита догодина Пирин привлече защитник! Пирин отпътува за лагера в „Албена“ с полет от София


Десетки разгневени родители тази вечер проведоха мирно протестно шествие в защита на децата, които бяха изгонени от детско-юношестката школа на „Пирин“ – Благоевград от новото ръководство. Те коментираха, че новото ръководство, в лицето на Радостин Александров, по изключително грозен начин е освободил част от децата и то само след две тренировки. „На моето дете просто му се обадиха по телефона и му казаха, че вече няма да играе в отбора. Представяте ли си каква психическа травма е това за него? С мен никой не е говорил, а директно с него. Това е недопустимо“, каза друг от родителите.

 

Пред медиите част от родителите дори заявиха, че всъщност това се прави, за да може в отбора да се привлекат деца от други отбори и градове, което според тях не би трябвало да се случва, особено с клуб като „Пирин“, който има дългогодишни традиции и който е една от емблемите на Благоевград.

 

Кметът на Благоевград инж. Румен Томов също присъства на протеста, като влезе в ролята на медиатор. „Ние дофинансираме детската школа с около 350 хил. лв., но решението за освобождаването на децата не е минавало през нас. Юридически нещата между Община Благоевград и собствениците на клуба не са направени добре“, посочи инж. Томов в отговор на родителски въпрос – дали общината знае какво се случва с децата на Благоевград.

 

„Няма да допуснем това извръщение с децата на Благоевград. Ако някой в този град си мисли, че ще зачеркне основни фундаментални принципно, а именно че футболен клуб „Пирин“ е оцелял, благодарение на децата, които растат тук, много се лъже“, подчерта разгневен баща, който допълни, че няма да се откажат от бъдещето нито на клуба, нито на своите деца.

 

 

Мирното протестно шествие завърши с уговорката да се проведе среща между родителите, Община Благоевград и ръководството на „Пирин“, за да може да бъдат обсъдени всички спорни въпроси. Кметът на Благоевград предлагаше това да се случи в закрита зала, но родителите поискаха срещата да бъде на стадиона, защото там ще могат да присъстват повече хора.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN