.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.06.2020 16:38

Коментари 0 / Видяна 8240

Издъхна Спаска Митрова, майката ,която се бори за детето си и плати с живота си

Още по темата: Влак помете кола на охраняем прелез, има загинал 17-годишен се удави край Черноморец Мъж преби приятелката си до смърт след скандал Спад на кражбите на автомобили и на ало измамите Бащата на битото от майката дете в Перник: Телефонен разговор промени психиката й Служители на ГД „Национална полиция“, ОДМВР в Благоевград и Перник откриха откраднат автомобил Труп на убит мъж изплува от морето във Варна Унищожиха невзривена мина в Благоевградско МВР трие от мрежите клипа с битото дете Задържаха и бащата на детето, бито и снимано от майка си

 

Спаска Митрова, която дълги години води битки, за да прибере детето си у дома, е починала снощи в Република Северна Македония, научи Lupa.bg.

 

Борбата за родителски права изтощила до краен предел борбената жена и уви тя била повалена от тежко заболяване, което не могла да пребори.

 

До последния си ден Спаска е живяла заедно с дъщеричката си Сузана, която е на 14 години.

 

Известно време Спаска живя в Банско.

 

Митрова, която има и българско гражданство и дълги години води съдебни битки срещу бившия си съпруг както в Северна Македония, така и в Страсбург, за да вземе детето си при себе си.

 

Проблемът ѝ достигна и бе коментиран преди време и от премиера Бойко Борисов.

 

Първоначално Спаска Митрова загуби съдебния процес за родителски права над малката си дъщеричка Сузана, когато детето бе на 2 години. Съдът в Гевгели реши момиченцето да остане при бившия й съпруг – сърбинът Воислав Савич.

 

Македонските магистрати осъдиха Митрова да плаща месечно на съпруга си по 40 евро.

 

Министерството на външните работи (МВнР) с дълбока загриженост констатира, че на първа инстанция процесът по родителските права, който се води срещу българската гражданка Спаска Митрова в Република Македония, не е бил прозрачен, заявиха тогава от българското ведомство.

 

„Процесът бе проведен в условията на силно негативна обществена атмосфера, част от която бяха актове на физическо насилие, задържане за продължителен период и лишаване от възможност за свиждане на Митрова с детето й”, пишеше в позицията.

 

„Не приемаме последователното недопускане на представител на българското посолство в Скопие при гледането на делото предвид извънредно големия обществен интерес и в двете държави”, заявиха тогава от МВнР.

 

Драмата с българската гражданка Спаска Митрова продължи няколко години.

 

Тя лежа в затвора в Идризово три месеца през 2009 г.

 

Наказанието на Митрова бе наложено по бракоразводен процес, тъй като не спазила указанието на съда да предоставя на мъжа си стая в къщата на родителите й, където той да посещава дъщеричката им Сузана.

 

В крайна сметка през 2011 г. Върховният апелативен съд в Македония реши окончателно, че родителските права принадлежат на Митрова и детето й бе върнато.

 

Опелото е днес от 12:00 ч. на старите български гробища в Северна Македония.

 

Тя ще бъде погребана близо до гроба на войводата Леонид Янков.

 

Засега не е ясно кой ще се грижи за непълнолетната й дъщеря.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN