.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.06.2020 14:46

Коментари 0 / Видяна 528

Наложени наказания на мигрантите, открити в камион с дини на „Кулата“

Още по темата: 6 съдилища в Югозапада няма да гледат дела заради COVID-19 Гледат мярката за неотклонение на майката на убитите деца в Сандански Днес съдът в Сандански е трябвало да гледа дело за родителските права на убитите деца Съдът в Дупница потвърди санкция от 20 хил. лв. за фирмата, чиито отпадъци горяха до АМ „Струма“ Съдебната палата в Благоевград с ограничен достъп Убиецът на Милен Цветков остава в ареста Прокуратурата в Гоце Делчев погна мъж за разпространение на порнографски материали с деца 18 г. затвор за убиеца на Андреа от Галиче Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков остава в ареста Започва процесът срещу бивши шефове на АПИ за катастрофата край Своге

 

Районна прокуратура-Петрич е сключила споразумения със защитата на петима подсъдими чужди граждани - от Афганистан, Иран и Турция, привлечени към наказателна отговорност - открити в камион с дини на „Кулата“, съобщиха от обвинението.

 

На 25 юни чужденците били задържани при незаконно преминаване на българо-гръцката граница.

 

При разпит на единия от тях е било установено, че преди време живеел в столицата на Афганистан гр. Кабул. Шест месеца по-рано, по нелегален път през Турция, стигнал до Гърция.

 

Установил се в Атина, като впоследствие се свързал с хора, с които се договорил да бъде преведен в България срещу сумата от 800 евро. Крайната цел на мигрантите била Западна Европа.

 

Каналджиите поели групата чужденци в Солун, откъдето ги превозили в посока към България. През нощта стигнали до място, където им било наредено да изчакат, докато шофьор на товарен автомобил ще заспи. Незабелязано за него те планирали да се качат в камиона.

 

Трафикантите отворили вратите на ремаркето и укрили мигрантите между палетата с дини. Чужденците престояли в него около 13:00 часа, когато при проверка били установени и задържани от граничните власти.

 

В хода на разследването е бил разпитан водачът на камиона - полският гражданин. Той е заявил, че от няколко години работи в транспортна фирма и редовно извършва курсове по дестинация Гърция-Полша.

 

Товарът - дините, били натоварени на складова база до гр. Рупаки в Гърция.

 

По пътя за граничния пункт, той спирал за почивки, като нямал наблюдения за нещо нередно. За укриващите се в управляваното от него МПС разбрал при проверка, извършена на ГКПП Кулата-Промахон.

 

От направена снимка с рентген, компетентните органи са установили, че в полуремаркето има няколко лица, които шофьорът никога не бил виждал.

 

Наказателните производства срещу чужденците са приключили с одобрените от съда споразумения.

 

Наложените им наказания са по шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоби в размер на по 100 лева.

       

Определенията на съда има последиците на влязла в сила присъда.

 

Вчера, 28 юни, под ръководството на Районна прокуратура-Петрич са започнали действията по разследване по досъдебни производства със сходна фактическа обстановка.

 

При проверка граничните служители са установили петима афганистанци в камион с дини, управляван от шофьор от Полша.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.11.2020

1 USD =1.65 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.59 BGN