.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.06.2020 13:15

Коментари 1 / Видяна 1104

Първокурсниците в ЮЗУ избрали защитени специалности ще бъдат освободени от такси

Още по темата: Ето за кои студенти в ЮЗУ „Неофит Рилски“ учебната година ще започне дистанционно… Новата академична година в ЮЗУ ще започне присъствено ЮЗУ стартира дарителска кампания в помощ на гл. ас. д-р Ангел Цветков Първокурсниците в ЮЗУ избрали защитени специалности ще бъдат освободени от такси ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира допълнителни практически изпити по вид спорт и физическа подготовка Закриха Катедрата по педагогика в ЮЗУ Председателят на студентските съвети в България се срещна с ръководството на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Гърците пак въведоха карантина, но за 1 седмица ЮЗУ „Неофит Рилски“ за първи път ще проведе онлайн изпит по химия Административен съд – Благоевград отложи делото за избора на ректор на Югозападния университет

 

От такси за целия курс на обучение ще бъдат освободени приетите през 2020/2021 г. студенти, избрали да се обучават в професионални направления и защитени специалности с очакван най-висок бъдещ недостиг на пазара на труда.

 

Съгласно Постановление № 137 от 25 юни 2020 г. на Министерския съвет от такси ще бъдат освободени студентите, приети в специалностите:

 

„Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии“, „Педагогика на обучението по физика и математика“, „Педагогика на обучението по химия и физика“, „Педагогика на обучението по химия и Човекът и природата“, „Педагогика на обучението по география и история“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (руски)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (гръцки)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (китайски)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (английски)“, „Педагогика на музикалното изкуство“, „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“,, „Физическо възпитание и спорт“, „Оптични технологии“, „Физика“, „Химия“, „Медицинска химия“ и „Математика“ и специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“.

 

За участие в класирането по специалности кандидат-студентите могат да подадат своите документи онлайн (https://ksk.swu.bg/WebClient/) до 3 юли 2020 г. или в Учебен корпус № 1 на университета (Кандидатстудентски център, стая 1102А, ул. Иван Михайлов № 66) до 5 юли 2020 г.

E79 News
Тагове:

Коментари:

Плашипутарник, 29.06.2020 21:01

Удавникът за сламка се хваща. Не да вземате такси, а да им давате пари, пак няма да има читави кандидати (изключвам калинките, които се записват да вземат тапия, а не да научат нещо), щом нямате качествени преподаватели в тези дисциплини! Напр. в “Математиката” имаше само двама д.м.н. (големи доктори), единия го пенсионираха, другия го принудиха да се махне, за да не засенчват “великия” мЪтематик-пенсионер, заклещил се незаконно на ректорското място като магаре на мост. Малкото останали все още качествени, а заради това и с независимо мнение, преподаватели също бяха предвидливо разкарани. За съжаление нивото на преподавателите в ЮЗУ пада още по-бързо, отколкото нивото на кандидатите и студентите…

1