.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.06.2020 11:31

Коментари 1 / Видяна 656

Псуваш в Симитли – плащаш 1000 лв. глоба, и още....

Още по темата: Псуваш в Симитли – плащаш 1000 лв. глоба, и още.... С литургия на открито и курбан за вкъщи почетоха в аванс Свети Дух в Крупник Започва подаването на документи за детските градини в Симитли 200 се тестваха за коронавирус в Симитли Стотици родолюбци, със знаме в ръка, изкачиха върха на свободата, връх Кръста над Симитли Деца от с. Крупник събраха пари за възрастна жена В Железница почетоха покровителя на пчелите Откриват Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция в село Железница На Бабинден с красивите млади майки от Долно Осеново Откриха Център за информация и услуги в Симитли

 

Псувня на публично място пред повече хора или сбиване вече ще струва доста скъпо на симитличани – глобата за физически лица е от 500 до 1000 лева, а при повторно нарушение /същото деяние, извършено до 1 г. след първото/ – от 1000 до 2000 лева.

 

Още по-жестока е имуществената санкция за юридически лица, които нарушават обществения ред в общината – те ще бъдат глобявани от 1500 до 5000 лева, а при повторно нарушение – от 5000 до 10 000 лева.

 

Тези санкции са предвидени в Наредба за осигуряване и спазване на обществения ред, безопасността на движението и чистотата на община Симитли, която съветниците приеха.

 

Глоби ще плащат симитличани за високо говорене, пеене или свирене, форсиране на автомобили или мотоциклети и създаване по какъвто и да е начин на шум, нарушаващ спокойствието на околните между 14.00 и 16.00 часа и от 23.00 часа до 08.00.

 

Ще се санкционират още използването на музикални инструменти и озвучителни уредби по улиците на града, както и бибиткането с клаксони, повреждането на градското и парково обзавеждане, къпането с шампоан и прането в реки и бари, драскането на графити и лепенето на некролози по стените на обществени сгради, хвърлянето на бомбички и пиратки на обществени места, както и употребата на защитни спрейове, създаващи опасност за гражданите на обществени места.

 

Глоби до 2000 лв. очакват още тези, които употребяват алкохол в паркове, градини, улици, площади, обществения транспорт, детски и спортни площадки и други обществени места, както и пушачите, освен ако не го правят на обозначените за това места. Заповедта забранява и просията на територията на община Симитли.

 

В масови обществени прояви занапред няма да се допускат пияни или маскирани граждани.

 

Солени глоби до 10 000 лв. очакват собственици на заведения и търговци, които продават алкохол и цигари на малолетни и непълнолетни, както и собственици на товарни автомобили, зарязали ги на зелени площи.

 

При снеговалеж и заледяване всички ръководители на публични учреждения, търговски дружества и кооперации, юридически лица с нестопанска цел, еднолични търговци, физически лица, лица са длъжни лично или чрез трети лица да организират своевременно и постоянно почистване на тротоарите и площадките в района на сградите.

 

Глоби ще се налагат и за поставянето на балконите и терасите на покъщнина и други грозящи предмети над нивото на парапета, както и на незакрепени здраво саксии по прозоречните первази.

 

Тупане на килими от балконите, изхвърлянето на отпадъци през прозорците и измиване на колата на улицата са все дейности, за които тепърва симитличани солено ще плащат.

 

Паленето на огън по улици, площади и паркове, ще струва на пироманите между 50 и 500 лева, ползването на необезопасени комини ще се санкционира до 250 лева, а злоупотреба със спешните телефони – от 100 до 500 лв. Глобата за задръстване на общите части на мазетата е от 50 до 200 лева.

 

За всички по-дребни нарушения, като хвърляне на фасове по улицата, боклук извън кошчетата за смет или пране с перилни препарати във водните обекти, предназначени за къпане и плуване, наредбата предвижда глоби от 10 до 2000 лв. за физически лица и от 100 до 5000 лв. за еднолични търговци и юридически лица.

 

С наредбата вносителите се надяват да сложат ред и в паркирането. 200 лв. ще плащат собственици на автомобили, които ги паркиран на инвалидни места, а от 50 до 200 лв. тези, които оставят колите си в паркове и градинки.

 

Дори неправилното паркиране ще се санкционира с 20 лв.

 

Глобите ще се налагат с фиш от общинска охрана, МВР или друг контролен орган, а фишът ще се изпраща на финансовия орган на община Симитли за изпълнение.

E79 News
Тагове:

Коментари:

ivan, 29.06.2020 12:37

А каква ще бъде глобата на оня помак от Д. Осеново , който лупа на един тъпан в два часа посред нощ , питам кмета Апостол ?

1