.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.06.2020 09:16

Коментари 0 / Видяна 314

Пътна полиция започва акция “Моторист”

Още по темата: От утре: За туристи остава отворен само „Кулата – Промахон“ Ситуацията на граничните пунктове с Гърция Подменят осветлението на АМ „Струма“ край Петрич Опашката от чакащи автомобили на Кулата стигна 15 км 10 км опашка на Кулата "Пътна полиция" с нова акция Обстановката на ГКПП „Кулата“ се нормализира НА ПЪТ ПРЕЗ ЛЯТОТО: Съвети за безопасно шофиране в жегата Напрежение на туристи и шофьори на камиони на ГКПП „Кулата“ (ВИДЕО) 10 км опашка на ГКПП „Кулата“

 

От днес до 1 юли е в ход специализирана полицейска операция за контрол на водачите, управляващи мотоциклети.

 

Екипите на Пътна полиция ще следят основно за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи, съобщи БГНЕС.

 

Главен инспектор Николай Крушарски от Отдел „Пътна полиция“ на ГДНП заяви, че във фокуса на контрола на пътните полицаи ще е и недопускане на управление на мотоциклети без регистрация, а също и правилното поставяне на регистрационната табела.

 

Екипите ще следят за недопускане на управление на МПС от водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, както и използването на защитни каски от пътниците и водачи.

 

Крушарски обобщи данни на Пътна полиция, според които от началото на годината до момента с мотоциклетисти в страната са настъпили 136 пътни транспортни произшествия, при които са загинали 12, а 140 са ранени.

 

В сравнение със същия период на миналата година пътните инциденти през 2020 г. са с 19 по-малко, а броят на загиналите – с 3 по-малко.

 

Ранените са с 19 души по-малко.

 

Междувременно за 2020 г. са наложени 1259 наказания на мотоциклетисти за различни нарушения.

 

През 2019 г. за същия период са били наказани 1192

E79 News
Тагове:

Коментари: