.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.06.2020 18:30

Коментари 0 / Видяна 752

СЗО: Коронавирусът отново настъпва в Европа

Още по темата: 15 болни с Covid-19 са настанени в МБАЛ – Благоевград Опашки пред лабораториите в София за доброволни тестове за коронавирус Австрия забрани пътническите полети от България от 15 до 31 юли Само 2 нови случая на COVID - 19 в Област Благоевград през изминалото денонощие До 150 000 лв. за средно големи предприятия за преодоляване на последствията от COVID-19 Рекорд: Над 240 000 заразени с коронавирус има по света за 24 часа Д-р Николова: Положителният PCR тест все още не означава заболяване Секретарят на Изпълнителното бюро на БСП е с COVID-19 77 нови случая на COVID-19 у нас, 7 в Благоевградско Унгария въвежда гранични проверки и карантина за пътуващите

 

Европа отчита покачване на случаите на коронавирус, откакто държавите започнаха да разхлабват ограничителните мерки в борбата с пандемията, предупреждава Световната здравна организация (СЗО).

 

“Миналата седмица за първи път от месеци Европа регистрира увеличение на случите за седмица“, заяви пред журналисти директорът на Европейското регионално бюро на здравната организация Ханс Клюге.

 

“В 30 държави отчитат увеличение на новите случаи през последните две седмици.

 

В 11 от тези държави засиленото предаване доведе до много голямо увеличение, което ако не бъде овладяно, ще тласне здравните системи до ръба още веднъж в Европа”, алармира Клюге.

 

Той не посочи за кои държави става въпрос, също така не разкри и числа.

 

Германия, която започна да разхлабва ограниченията преди няколко седмици, е изправена пред нови проблеми.

 

Германска провинция наложи ограничения на повече от 600 000 души. Португалия също върна ограничения в и около столицата.

 

Клюге подчерта, че Европа отчита по-малко случаи в сравнение с началото на годината, но европейските държави съобщават общо около 20 000 нови случая и над 700 починали на ден.

 

Около 2,5 милиона заразени с коронавирус има в Европа.

 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 9,1 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 473 000.

 

Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии.

 

Данните на Университет “Джонс Хопкинс” показват над 9,4 млн. случая и повече от 482 000 починали в 188 държави, възстановили са се повече от 4,7 млн. души.

СЗО очаква заразените с коронавирус да надхвърлят 10 млн. до края на седмицата.

E79 News
Тагове:

Коментари: